Після земельної реформи Зеленському можна спокійно їхати доживати віку в Оман

Президента любить все менше людей

"Земельна реформа – це реформа і президента, і уряду – ми всі несемо відповідальність. Найскладніша реформа, тому що впродовж майже 30 років ніхто не міг навіть почати обговорення законопроєкту у комітетах. Ми закінчимо цю реформу", - заявив Зеленський.

Чому він це сказав?

1. Щоб усі подумали, що це він приймає рішення. Що наш президент з повноваженнями царя сидить на троні рівно. А ті хто готують рішення – насправді схиляють голови. Це не так. Володі підсунули текст. Він його озвучив.

2. Насправді, щоб говорити про заяву, треба чітко знати: це його лише улещують Найвеличнішим. Насправді Вова сидить на потрійній розтяжці: двома ногами і ще чимось.

Перша: треба догоджати олігархам, бо покажуть погане кіно. А у них є впевненість, що кіном переб'ють і соцмережі, і холодильники. Олігархи змінили уряд. Колективний Захід дуже невдоволений. У експертному середовищі панує думка, що Зе! здав владу олігархам і працює у режимі весільного генерала.

Треба догоджати олігархам, бо покажуть погане кіно

Друга розтяжка: Заходу треба показати, що ми йдемо правильним шляхом. Захід для підписання угоди з МВФ вимагає прийняття двох законів: про неможливість повернення ПриватБанку Коломойському і про ринок землі. Причому ринок землі – у форматі простого продажу. Дійсно, ми єдина країна Європи, де ринок землі відсутній. І Захід не наполягає на його більшій чи меншій зарегульованості. Хочете – дозволяйте продаж по 500 гектарів, хочете – по десять тисяч. Але дайте закон.

Третя: рейтинги. Тут важко.

3. Тому Вові сказали: опирайся на карму і роби заяву Заходу. Він і зробив. Заява – мозоль на рейтингу. Але треба. Хто побачив, той помітив. Усі пропрезидентські канали про цю новину передати забули. Навіщо тривожити піпл?

4. Синхронно зробив заяву і Шмигаль: типу ми за подальшу співпрацю з МВФ. Це ще одне свідчення того, що рвати із Заходом страшно. Тим більше, що Захід і сам (передчуваючи цунамі кризи) готовий буде дати бідній країні транш – аби тільки не впала.

Так що не переоцінюйте Зеленського.

Тут правда чітка аналогія. Головні реформи уряду Яценюка: початок децентралізації (особливо у її фінансовій частині) більшість людей і не помітила, хоча це було дуже ефективно. А ось друга реформа - вивід тарифів у ринкову площину – став роковим для Арсенія. Люди йому не пробачили.

І тому у багатьох питання: чи обнулить прийняття земельного закону рейтинги Зеленського?

Землю готові продати лише 12% власників. А значить процес буде не на слуху. Усе стихне через місяць після прийняття

Ні. Зменшить, але помірно. Тому, що його міського електорату це мало стосується. Тому, що телевізор про це буде говорити як про перемогу, а не зраду. І тому, що землю готові продати лише 12% власників. А значить процес буде не на слуху. Усе стихне через місяць після прийняття.

Ну, і якщо Зе!команда прийме закон, це буде вперше за рік, коли я їм (ймовірно, глянемо на закон) аплодуватиму. І все. Зеленському після цього можна спокійно їхати доживати в Оман. Бо далі на нього чекає лютий треш. З інших причин.

Володимире Олександровичу! Тут вас любить все менше людей. Все більше ненавидять. Раджу: пишіть заяву, кидайте цей невдячний народ і їдьте на юга.

Там тепло.

А в Ростові такоє.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі