"Шахтар" зіграв один з найкращих матчів за останній час

Виокремлювався Коваленко

Я приємно здивований фізичними кондиціями "Шахтаря" у матчі проти "Бенфіки". Більшу частину гри донеччани виглядали цікавіше, ніж їхній суперник. Це одна із найкращих ігор "Шахтаря" за останній час.

Сподобалася гра кількох футболістів команди Каштру. В першу чергу, Віктора Коваленка. Він почав показувати той футбол, який від нього чекають останні два сезони. Був активним на полі та виконав великий обсяг роботи, забив переможний м'яч.

Лідери "Шахтаря" Тайсон та Марлос в якісь моменти були активними, а потім зникали. Вони більше грають на себе. Цього замало від ключових людей. Особливо, актуальним була відсутність активності лідерів наприкінці кожного із таймів.

Тайсон та Марлос в якісь моменти були активними, а потім зникали

Головна ударна сила "Бенфіки" - форварди Рафа Сілва та Вінісіус - почали гру на лавці запасних. Загалом склад португальської команди був далекий від ідеального. На поле з гравцями основи вийшли молоді футболісти і ті, які мають менше ігрової практики. Це все можна просто пояснити. По-перше, головне завдання "Бенфіки" - це "золото" чемпіонату Португалії, яке дає право напряму вийти у Лігу чемпіонів. По-друге, у таких матчах потрібно "світити" молодь та давати їм шанси проявити себе, щоб потім можна було їх продати за хороші гроші.

Попри те, що "Шахтар" переважав свого суперника по грі, але рахунок залишився доволі "слизьким". Один пропущений м'яч у Лісабоні може нівелювати домашню перемогу. Тут важливо правильно випрацювати стратегію на гру у Португалії. Гра від оборони? Не факт, що такий футбол може бути успішним. Ризикувати? Може бути виправдано, але у "Шахтаря" не все добре із лінією оборони.

Дуже хотілося б, щоб "Шахтар" досяг позитивного результату за тиждень. Але буде вкрай важко. Португальські клуби зовсім по-іншому грають вдома, ніж у гостях. Вони вже не будуть такими пасивними. Тим паче, що завдання проходу далі не таке вже складне і полягає у тому, щоб перемогти - 1:0.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі