Гармаш розкрився на 80-90 відсотків

Українські гранди перетримують своїх футболістів

Перехід в "Різеспор" для Дениса Гармаша є хорошим варіантом продовження кар'єри. У Києві останнім часом він не має стабільної ігрової практики. Для "Динамо" цей перехід – запізніле рішення. Ще 3-4 сезони тому Денис був ключовим гравцем команди. Тоді "Динамо" могло продати гравця за хороші гроші, а не просто відпустити в оренду. В ігровому плані втрата Гармаша буде безболісною, бо він програвав конкуренцію у складі.

Кілька років тому Денис Гармаш був гравцем збірної, брав участь в Євро-2016, стабільно виступав за "Динамо", а тепер переходить у маловідомий клуб в Туреччині. Це свідчення того, що дуже часто наші українські футболісти просто переоцінені. В Європі не так багато українських гравців, які реально досягли успіху. Нашим грандам потрібно раніше розлучатися з вихованцями, щоб вони мали шанси проявити себе у Європі.

У Туреччині зможе пограти 2-3 сезони

Навесні Гармашу виповниться 30. Думаю, він реалізував себе у футболі відсотків на 80-90. У Дениса є ряд недоліків, які не дозволили йому розкритися на повну. Перш за все - емоційність. По провідних футболістах світу ми бачимо: гравець має контролювати себе. Інакше він просто не досягне успіху. Єдиний виняток - Луїс Суарес, який кусав своїх суперників. Але то більше виглядало схожим на піар. Гармаш мав хороші фізичні кондиції, футбольну хитрість, але не вистачало тактичної гнучкості, різносторонності.

За манерою гри Гармаш схожий на Дженнаро Гаттузо

Якщо порівняти Гармаша із європейськими футболістами, то за манерою гри до нього близький Дженнаро Гаттузо. Італієць теж був емоційний на полі, отримував зайві картки, але його завжди любили вболівальники за щирість.

Думаю, Гармаш у Туреччині зможе пограти 2-3 сезони. Потім, не виключено, повернеться в український клуб середнього рівня.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі