Депутати не читали бюджету

Очевидні бюджетні ляпи. І тільки у системі освіти

От занадто швидко і, як для України, дружно (як сказали б у давні часи: "в єдінам паривє") було проголосовано за державний бюджет. Депутати силами "слуг народу" і "прімкнувших" позафракційних проголосували основний документ країни на 2020 рік - навряд чи читаючи документ.

Турборежим forever.

Сміливе припущення, що депутати не читали бюджету склалося у мене тому, що вони не змінили навіть тих прикрих ляпів, які залишилися від попередників. А ляпів там було...

І це не тільки заявлені "депутатські гроші", яких, правда, стало в кошторисі не 6 мільярдів гривень, а лише два. Хоча ми розуміємо: якби це був олігархічний режим Порошенка - це було би підкупом виборців, політичною корупцією. І багато сліз пролили б нам Дубінські про "Ані проста п*здят наши дєньгі".

Звичайно, у Бубочки і олігархи кращі, ніж у Петра. І патріотичніші. І депутати толковіші. Тому це вже не "зрада", а "перемога". А Дубінський, як мажоритарник із "просвєтльонних", отримає на свій округ гарного куша.

Але крім цього, за турборежимом забули навіть поговорити про:

Як так виходить, що держава Україна не враховує у освітній субвенції видатки на утримання дітей у яслах-садочках?

- як так виходить, що держава Україна не враховує у освітній субвенції видатки на утримання дітей у яслах-садочках? Хіба не делегувала нам держава повноваження про обов'язкове перебування дітей з 5-ти років у дитсадках? Чому усі видатки - за рахунок громад і батьків?

- як так виходить, що держава Україна не враховує у розрахунках жодним чином позашкільну освіту? Хіба гурткова, туристична, спортивна робота - має бути лише прерогативою місцевих громад? Держава при "слугах" так само не зацікавлена в різнобічному розвитку дітей? Держава так само допускає, що в Україні лише 14% дітей відвідують спортшколи? При тому, що у Нідерландах та Ісландії - цей показник - за 80%. І ніде в Європі - не менший за 30%. Ну, крім нас і Молдови.

- ну і нарешті, смішна історія з профтехосвітою. Де поділили усіх на "розумних" і "красивих". Навчальні заклади профтехосвіти, які знаходяться в обласних центрах - фінансуються з бюджетів цих міст. Решта, які розміщені у інших містах чи селах - фінансуються з обласних бюджетів. І маємо, що якесь училище лісового господарства фінансується з бюджету обласного центру. Ну да, там же лісників потрібно - вагонами.

І це, так, навскидку, тільки очевидні бюджетні ляпи. І тільки у системі освіти. А скільки такого по всьому бюджету?

Казали, що все при "слугах" буде по-людськи? Ні, не чули.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі