Росіянин може зайняти місце Федерера, Надала і Джоковича

Вражає фізична витривалість Медведєва

23-річний російський тенісист Данило Медведєв здобув найбільше перемог у цьому сезоні, а з серпня програв тільки один матч – фінал US Open.

Cтежу за цим тенісистом вже 4 роки, коли він був у третій сотні світового рейтингу. Ще тоді була помітна перспектива. Залишалося зібратися та налаштуватися на правильну конфігурацію, систематизувати гру. Витрачав забагато зусиль, де цього робити не варто було, і не завжди допрацьовував у потрібний момент.

Він володіє якістю розуміння гри, її передбаченням. Усвідомлює, що таке арсенал не тільки ударів, але і руху по корту. Змушує суперника грати у зручний для себе теніс. Уміє використовувати простір, володіє хорошими антропометричним даними, які підходять під його власний стиль гри. Мене дивує фізична витривалість Медведєва. Складається враження, що він двожильний.

Не вистачає "сталі" в характері

Якщо говорити про слабкі сторони, то не вистачає "сталі" в характері, яка буде давати можливість відчувати себе фаворитом, готовим перемагати топ-суперників. Може похитнутися під авторитетом великих гравців типу Джоковича чи Надала. Щоб обігрувати їх на Шоломах, потрібно бути не тільки вищим на голову, а й сприймати себе гравцем такого рівня. Це не просто психологічно.

Не варто думати, що Медведєву потрібно якось особливо ставитися до поточного сезону та його успіхів. Треба рухатися далі та розвиватися, а не думати про те, як утриматися на позиціях. Якщо ти навіть гравець номер один, то це не значить, що ти – ідеальний. Варто думати про власний розвиток. Якщо розвиваєшся не так швидко, то можуть наздогнати. Схожа ситуація з Еліною Світоліною, яка кожного сезону стає кращою за себе попередню.

У майбутньому Медведєв має всі можливості стати лідером світового тенісу. Федерер, Надал та Джокович не стають молодшими.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі