Маркевичу не складе проблем замінити Шевченка у збірній

Андрій може прийняти запрошення "Мілана" через італійських помічників

Я був опонентом призначення Андрія Шевченка головним тренером збірної України. Але життя показало, що це правильне рішення. Потрібно визнавати власні помилки. Андрію Шевченку вдалося побудувати сильну та цікаву збірну. Сам тренер продемонстрував психологічну стійкість, вміння вчитися. Тепер його "сватають" до "Мілана".

"Мілан" - це клуб з великим традиціями та вболівальниками по всьому світу. Відповідальність на цій посаді величезна. Команда зараз переживає серйозну кризу. З одного боку – пафос, звичка перемагати і бути в лідерах, а з іншого – за останні роки "Мілан" перетворився на середняка серії "А".

Рівень футболу росте. Кількість хороших команд збільшується. "Мілан" на фоні цих команд виглядає слабко. У такій ситуації будь-якому тренеру буде вкрай важко. Особливо молодому.

Склад нинішнього "Мілана" вкрай слабкий

"Баварія" оголошує тренерські призначення наперед. Такий варіант – прийнятніший, є можливість провести підготовку до сезону, селекцію, визначитися з гравцями, які залишать команду. Склад нинішнього "Мілана" вкрай слабкий. Потрібно працювати щонайменше 2-3 трансферні вікна та вкласти багато грошей, щоб серйозно посилити команду, розуміючи, що не всі гравці можуть адаптуватися відразу. Подивіться, як "Ліверпуль" добирав по крупицях кожного футболіста, мав невдачі.

Великим плюсом в разі призначення Шевченка буде те, що його помічники у збірній – Мауро Тассотті та Андреа Малдера - не просто італійці, а люди, які вийшли з системи "Мілана". Для них буде все знайоме не тільки у чемпіонаті, а і в клубі.

Клубна робота престижніша і краще оплачується

У збірній та клубі рівень тренерської роботи різний. Клубна робота престижніша і краще оплачується. Провідні тренери йдуть працювати у збірну тільки тоді, коли не мають гідних пропозицій на рівні клубів.

Якщо Шевченко вирішить піти зі збірної, його може замінити Мирон Маркевич. Запас міцності збірна має. Нічого надзвичайного робити не потрібно. Команда знаходиться на ходу, її кістяк і малюнок гри визначені.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі