"Ліверпуль" недаремно заплатив за ван Дейка 85 млн євро

Футболісту варто попрацювати над початком атаки

Захисник "Ліверпуля" та збірної Нідерландів Вірджел ван Дейк вважався головним претендентом на нагороду найкращого гравця року за версією УЄФА. Проте перемогу здобув аргентинець Ліонець Мессі. Тут дали про себе знати стереотипи. Переможець визначався в комплексному голосуванні. Багато з тих, хто голосував, не розуміли, що потрібно обирати з конкретного часового відрізку, а не загалом. Звичайно, що Мессі чи Роналду - відоміші гравці. Футболісти, які грають в атаці та багато забивають, на видноті у порівнянні з гравцями інших позицій.

Ван Дейк і Алліссон – футболісти, що допомогли "Ліверпулю" вийти на новий рівень. Не можна говорити окремо по цих гравцях. Воротар Алліссон пропустив старт сезону і це вже дає про себе знати. Для захисників багато значить авторитет воротаря. Сьогодні, коли грає у воротах Адріано, команда Клоппа пропустила більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Ван Дейк і Алліссон – футболісти, що допомогли "Ліверпулю" вийти на новий рівень

З центральних захисників ван Дейк сьогодні – найсильніший. Він – еталон центрального оборонця, який вміє грати без м'яча, випереджаючи суперника, читає гру, намагається передбачити дії форварда, а не просто грати завдяки своїй хорошій антропометрії чи підкатах. Нині це еталон гри в захисті, до якого потрібно прагнути.

Не варто дивуватися з того, що "Ліверпуль" свого часу заплатив за цього гравця "Саутгемптону" 85 млн євро. Великі гроші платять за якість. До цього потрібно звикати. Якщо гравець успішно грає на своїй позиції – за це треба платити. Краще взяти одного якісного футболіста, який реально посилить команду, ніж багато гравців, які нічого не дадуть. Так має відбуватися формування нормальної команди, яка ставить перед собою високі цілі. Сьогодні в "Ліверпуля" з цим проблем не має, бо на кожній позиції є висококласний гравець. Можливо, варто ще підсилити ротацію і довжину лавки.

Клопп із своїм баченням футболу дав багато Вірджилу в плані передбачення, роботі на випередження, читанні гри

Співпраця ван Дейка і Клоппа пішла на користь футболісту. Щоб захисник був якісним, крім, власне, умінь, потрібна оцінка зі сторони, в яких компонентах вварто додавати. Клопп із своїм баченням футболу дав багато Вірджилу в плані передбачення, роботі на випередження, читанні гри.

Важко зараз знайти компонент, в якому ван Дейку потрібно додавати. Можливо, варто попрацювати над початком атаки. Інколи здається, що він доволі довго думає. Гру вперед потрібно вдосконалювати.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі