Найбільші проблеми Шевченко має з фланговими захисниками

Степаненко команді не допоміг би

Матч футбольної збірної України проти Литви був ключовим. Це офіційна гра кваліфікації до Євро-2020. У Вільнюсі потрібно було здобувати перемогу, щоб не зменшити перевагу, яку отримали в попередніх матчах.

Збірна України не завжди добре грає проти слабших суперників. Потрібно віддати належне команді Андрія Шевченка. Вона перемогла суперника з великим запасом по грі. Українці виглядали дисципліновано, розуміли, що їм варто робити на футбольному полі. Гості могли додати в будь-який момент. Слабкі та сильні сторони суперника були максимально вивчені.

Матч проти Нігерії мав зовсім інший характер. Тренери називають такі ігри контрольними. Тут можна поекспериментувати. Збірній Україні пощастило, бо вдалося отримати в товариській грі сильного та мотивованого суперника, який показав проблеми і сильні сторони команди Шевченка.

Без вдалого виступу за збірну гравцеві важко розраховувати на перехід в серйозний європейський клуб

Тренерський штаб збірної України, експерти і журналісти не чекали від Нігерії такої гри. Нігерійці показали, як потрібно проводити товариські матчі, демонструючи потенціал команди та індивідуальну майстерність гравців. Вони могли зіграти раціональніше та навіть перемогти з розгромним рахунком, але тоді вся ефективність гри могла бути втрачена. Для кожного гравця збірної Нігерії це була додаткова можливість заявити про себе. Не дивно, що у них майже кожен гравець представляє провідний чемпіонат Європи. Давно кажу, що без вдалого виступу за збірну гравцеві важко розраховувати на перехід в серйозний європейський клуб. У нас гравців, які б грали у Європі, не так вже і багато. Потрібно цього в них вчитися.

Стверджують, що у матчі проти Нігерії позначалася відсутність Степаненка. Гості доволі просто переходили середину поля. Не погоджуюся. Тарас не має такої швидкості, щоб протидіяти різким атакам. Можливо, було б більше фолів, але суттєво щось на полі не змінилося. Проблема була в тому, що флангові захисники України – Соболь та Караваєв - зіграли слабко, а центральні – Матвієнко і Бурда - програвали багато один в один. Проблема флангових захисників загалом є слабким місцем команди Шевченка. Не дивно, що головний тренер перші двадцять хвилин тільки те робив, що підказував Соболю. Варто ще сказати про проблему форварда. У Яремчука поки не все виходить, особливо в обіграші один в один. Мораес теж не виглядає гравцем, який може вирішити проблему.

Циганков і Бурда провели посередній матч

Не найкращим чином виглядав в обох матчах Ярмоленко. Поки йому важко грати на тому рівні, що раніше. Втратив різкість, почав перетримувати м'яч. Це наслідки травми, яка була у Андрія в минулому сезоні.

Окрема мова про футболістів "Динамо". Циганков, Бурда провели посередній матч. Складається враження, що вони спустошені. "Динамо" зараз в кепській ситуації. Команда залишилася без Ліги чемпіонів і в чемпіонаті втрачає бали. Мрії гравців про трофеї на внутрішній арені та досягнення в Європі не збулися. Потрібен час, щоб знову повірити в себе.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі