Хацкевич не розуміє ролі півзахисту

Проти "Брюгге" варто зіграти у два форварди

Бажання тренера "Динамо" Олександра Хацкевича списати поразку в принциповій грі проти "Шахтаря" на важливість наступної гри проти "Брюгге" у кваліфікації Ліги чемпіонів виглядає несерйозно. Такі розмови припустимі для вболівальників, але аж ніяк не для професіоналів.

"Динамо" знову провело слабкий матч. Вкотре багато критики дістається півзахисту. Проблема в тому, що головний тренер просто не розуміє ролі середини поля, конструктиву середньої лінії. Півзахист має однаково успішно працювати на оборону та атаку. Тренер повинен поєднувати гравців, які краще вміють оборонятися, та тих, хто більше думає про атаку. Середина поля має нести логічний рядок певних дій, які призводитимуть до небезпечних моментів біля воріт суперника. На жаль, цього в "Динамо" немає. Хоча Хацкевич сам був добротним півзахисником.

На старті сезону не вражають Вербич і Циганков - лідери минулого сезону. Обоє гравців мали травми м'язів. Такі ушкодження виникають за неправильної фізичної підготовки

На старті сезону не вражають Вербич і Циганков - лідери минулого сезону. Обоє гравців мали травми м'язів. Такі ушкодження виникають за неправильної фізичної підготовки. Потрібно розуміти на якій стадії давати навантаження, ділити гравців на групи готовності. Не можна всіх гравців тренувати однаково.

Цікава ситуація з новачками. До команди влітку прийшли досвідчені, вже сформовані гравці. Кадірі сидить на запасі, хоча пройшов підготовку з командою. Родрігес виходить відразу, хоча він в команді недавно. Знайти тут логіку вкрай важко. Поки не зовсім зрозумів, навіщо купували Кадірі? Команда готувалася до старту у кваліфікації Ліги чемпіонів, а гравець, якого підписали за чималі гроші, знаходиться в запасі. Навіщо його було взагалі брати?

Родрігес в збірній грає на фланзі. Можливо, йому бракує навичок центрфорварда. Хоча матч проти "Шахтаря" показав, що гольове чуття має. Цей гравець може бігти, чіплятися за м'яч.

У вівторок "Динамо" гратиме проти "Брюгге" у кваліфікації Ліги чемпіонів. Шанси киян бачу в тому, що їхній суперник - не гранд. Якість гравців не така висока. В першій грі у Бельгії було видно, що динамівці мають вільні зони. Цим можна скористатися.

"Брюгге" грає у сучасний, агресивний футбол

"Брюгге" нині перебуває в становленні нової команди. Зіграності їм не вистачає. З іншого боку, "Брюгге" грає у сучасний, агресивний футбол. Команда намагається ставити певні завдання перед суперником, а не чекати поки будуть тиснути на неї. Гра "Динамо" більше залежна від помилок суперника, ніж власного конструктиву. Тому підопічним Хацкевича точно буде непросто. Потрібно буде думати не тільки про атаку, але і не забувати про оборону.

Має повернутися півзахисник Шепелєв, який через травму не грав у першому матчі. Він може покращити командний контроль м'яча. Але при цьому середина поля "Динамо" повинна мати футболістів схожого типу. У "Динамо" зараз вистачає проблем. Циганков та Вербич не біжать. Людина з вмінням віддати хороший пас нічого не вирішить.

Попри те, що Циганков та Вербич перебувають не в найкращих кондиціях – вони мають грати. "Динамо" зараз вкрай потрібні гравці з індивідуальною майстерністю.

Можливо, варто спробувати поєднати в атаці Соля та Родрігеса. Враховуючи необхідність "Динамо" забивати, Родрігес може грати і на фланзі, і діяти з глибини. Це могло б додати киянам гостроти в атаці.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі