Маркевич переоцінює своє значення для українського футболу

Він не конкурент Шевченку

Мирон Маркевич – колишній головний тренер футбольної збірної України – заявив про готовність повернутися на посаду. Це може трапитися у разі провалу нинішнього наставника Андрія Шевченка або після його каденції.

У житті всяке трапляється. Навіть тренер, який не має практики останні чотири сезони, може повернутися до роботи. Михайло Фоменко теж був без практики тривалий час, але, обіймаючи ту ж посаду, що і нині Маркевич, прийняв збірну.

Але це, скоріше, виняток з правил. Тренер повинен бути в формі. Якщо не працюєш довгий час – потрібно знову звикати до роботи. Навіть після планової відпустки потрібен час для того, щоб увійти у футбольне русло. А тут ідеться про відстань у декілька років.

Тренер повинен бути в формі

Такі заяви лунають не зовсім коректно. Займатися менеджерською роботою, дивитися футбол – це одне. Працювати з командою – зовсім інше. Ми намагаємося бути футбольною державою. Тому потрібно жити за футбольними законами, а не чиїмись бажаннями.

Уявіть ситуацію: спортсмен говорить публічно, що не хоче тренуватися чи брати участь у кваліфікації, а тільки змагатися в Олімпійських іграх. Хіба такий підхід призведе до результату? Пригадайте, чим здебільшого завершуються повернення великих боксерів? Таким шляхом точно успіху не досягають. Є інші безробітні тренери з амбіціями. Але для того, щоб мати хороші пропозиції, потрібна успішна практика. Є тренери, які своєю роботою показали, що вони заслуговують уваги. Потрібно поважати таких людей. Інколи складається враження, що Маркевич переоцінює своє значення для українського футболу.

Ситуація в футболі змінюється. Нічого не стоїть на місці. Ментальність гравців стає іншою, потрібно вдосконалювати тренувальний процес. Наздоганяти завжди не просто.

Заява Маркевича може тиснути на Шевченка. Але поки Андрій показує себе стресостійким тренером

Маркевичу потрібно нагадувати про себе в інформаційному полі. Давно вже про Мирона Богдановича нічого не говорили. Його заява стала резонансною. В такій ситуації мені ближча та зрозуміліша позиції Миколи Павлова. Він офіційно оголосив про завершення тренерської кар'єри. Зараз допомагає колегам.

Заява Маркевича може тиснути на Шевченка. Але поки Андрій показує себе стресостійким тренером. Свого часу він був таким же гравцем. В 18 років зміг грати в "Динамо", згодом – одразу став гравцем основного складу "Мілана". Маркевич йому не конкурент.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі