У Коломойського немає амбіцій у футболі

"Дніпро-1" розвиватиме для виховання і продажу молодих талантів

"Дніпро-1" проводить активну комплектацію на наступний сезон. Приходять молоді гравці. Ходять розмови, що до команди можуть повернутися відомі та досвідченні футболісти звичного "Дніпра", які зараз грають за кордоном.

Поки "Дніпро -1" не зовсім схожий на ту команду, яка відразу зможе претендувати на високі місця в чемпіонаті. Успіху в першій лізі досягли одні гравці, але на зміну їм можуть прийти нові. Такі речі не найкращим чином позначаються на колективі. Створювати щось дуже важко, а от руйнувати можна доволі просто.

"Дніпро-1" зарекомендував себе, як клуб, який вміє готувати молоді таланти. Минулого літа Супряга перейшов до "Динамо" саме з цього клубу. Зараз багато розмов про таланти півзахисника Назаренка. Тому дивно, що дніпряни беруть молодих гравців з інших команд. Саме розвиток талановитої молоді міг би стати двигуном прогресу команди Михайленка і можливістю клубу гарно продавати власних вихованців та отримувати за це фінансові дивіденди.

Розвиток талановитої молоді міг би стати двигуном прогресу команди Михайленка

План розвитку визначає саме власник клубу. "Дніпро-1" має визначитися. Якщо хоче заробляти гроші, продаючи власних гравців – це одна ситуація. Якщо хочуть мати результат вже в цьому сезоні – діяти потрібно по-іншому. Я б поки перед командою не ставив ніяких завдань, бо на рівні другої та першої ліг вони грали завдяки тому, що мали кращі можливості порівняно з іншими клубами. Такий собі аналог "Манчестер Сіті" в Україні, якщо йдеться про нижчі ліги.

Саме завдяки сильнішому добору гравців змогли за два роки вийти в УПЛ. Оцінити рівень команди, тренерську майстерність і тому подібне – зараз непросто, бо грали проти не найсильніших команд. Кубні матчі проти "Динамо" та "Шахтаря" в попередніх сезонах абсолютно не вразили ні грою, ні результатом. Великі очікування в цьому сезоні можуть вилізти відверто боком для всіх. Гравці й тренери отримають величезний тиск, з яким справитися буде не просто.

Особливо тяжко доведеться тренеру Михайленку. Поки досвід самостійної роботи у нього не великий. В Україні проблема з тренерами, тому кожного намагаються піднести максимально високо. Можливо, це не йде на користь самим спеціалістам. Одна річ, коли ти грав проти всіх з позиції сили в першій і другій лігах, а в УПЛ трохи інші реалії. Водночас очікування будуть величезні.

Схоже на схему, коли відбулося таке собі перезавантаження клубу з можливістю не платити борги

Багато говорять про те, що "Дніпро-1" є наступником звичного "Дніпра". Важко сказати, як є насправді. Але це дійсно схоже на схему, коли відбулося таке собі перезавантаження клубу з можливістю не платити борги. База та стадіон залишилися. Власник (Ігор Коломойський. - ред.) не був впевнений у своєму політичному та фінансовому майбутньому, тому зменшив фінансування команди. За сутністю ці команди однакові. Тільки потрібно було відверто пояснити вболівальникам, що насправді відбувається з клубом. Вся ця ситуація була спробою зберегти клуб. В нас поки до таких ситуацій не звикли. Але час підтвердив, що рішення було правильним.

Коломойський цікавиться футболом. Наскільки мені відомо, він сам грає. На відміну від "Динамо" чи "Шахтаря" в нього в цьому спорті немає амбіцій. Просто отримує задоволення. Тому навряд чи варто говорити про якісь серйозні успіхи чи перспективи. Скоріше, "Дніпро-1" буде розвиватися в плані бізнес-стратегії, виховання та продажу молодих талантів.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі