Роман Кулик
Офіцер ЗСУ, співзасновник освітнього проекту "Експертний корпус"
21.06.2019
1

Філарет так і не одумався

Він підриває фундамент Церкви, в яку вкладався майже три десятки років

Жаль, що Філарет так і не одумався, і не зробив висновків за останні два місяці. Його авантюру з відновленням УПЦ КП не підтримав фактично жоден з українських ієрархів. На так званий "собор" у Володимирівському прибуло всього двоє - митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф та його вікарний єпископ Петро.

Помісна церква України влаштувала Філарету тотальну обструкцію. Абсолютна більшість єпископів неодноразово давала зрозуміти йому, що шляху назад немає - рішення про ліквідацію УПЦ КП 15 грудня 2018 року було законним і потрібним для об'єднавчого процесу та отримання томосу про автокефалію.

Всього 4 єпископи на літургії 14 травня, ігнорування ієрархами ПЦУ вчорашнього збору - як бачимо для нього це все пустий звук.

Не дивно, що більшості єпископів ПЦУ якраз більше до вподоби новий демократичний Статут Церкви та предстоятель Епіфаній, який не ламає всіх через коліно

Є я, патріарх, а "якщо ПЦУ захоче, ми приймемо її в Київський патріархат". Мда, чудова позиція. Не дивно, що більшості єпископів ПЦУ якраз більше до вподоби новий демократичний Статут Церкви та предстоятель Епіфаній, який не ламає всіх через коліно.

Дуже жаль, що до цього все дійшло. Але треба називати речі своїми іменами, особливо коли авторитетні фігури роблять фатальні помилки. Як ось зараз Філарет - нищить і підриває фундамент Церкви, в яку вкладався майже три десятки років. І яка зараз на піку популярності та легітимності.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі