У команді Шевченка з'явилися нові лідери

Ярмоленко та Коноплянка мають змінюватися

Збірна України у червні провела дві різних гри у відборі до Євро-2020. Якщо перемога над сербами залишила багато позитивних емоцій, то в матчі з Люксембургом їх майже не було. Можливо, тут проблема в тому, що це був останній матч сезону. Гравці просто не налаштувалися відповідно. Крім того, не змогли відійти емоційно від попередньої гри прости Сербії.

В збірної України, якщо вона не забиває другий м'яч, починається проблеми. Коли не вистачає емоцій, виникають думки, щоб на економ-режимі пройти певний матч. В такій ситуації тренерський штаб збірної України має довіряти більш, ніж 11 гравцям. Хто втрачає емоційну складову або має проблеми з налаштуванням на матч – має поступитися місцем в складі. Зараз вже ситуація така, що в збірній є певний вибір гравців на позиції. Конкуренція за місце в складі суттєво виросла. Багато гравців мають бажання проявити себе.

Головний висновок після двох останніх поєдинків - Зінченко та Малиновський стали лідерами середини поля. Ці футболісти у команді Шевченка дуже гарно зв'язують атаку та оборону. Малиновський роздає передачі, а Зінченко може грати як в опорній зоні, так і ближче до атаки.

Про відсутність Ракицького, колись ключового гравця захисту, вже ніхто не говорить

У збірній зараз відбувається зміна поколінь. Звичні лідери вже починають втрачати свою значущість. Про відсутність Ракицького, колись ключового гравця захисту, вже ніхто не говорить. Молодь показує, що готова брати на себе відповідальність за результат команди. Ярмоленко, Коноплянка мають зрозуміти, що час змінюватися. Великої залежності від них вже немає.

Зараз багато розмов про те, що натуралізація Мораеса та Марлоса була помилковою. Я тут не погоджуюся категорично. Річ в тому, що посилення конкуренції тільки пішло на користь збірній. Малиновський та Зінченко, виступаючи в Європі, зрозуміли, що потрібно боротися за своє місце під сонцем. Це зробили їх тими гравцями, які вони є сьогодні. Гравці повинні розуміти, що вони мають ставати кращими, або на їх місце прийдуть інші футболісти.

Багато розмов про те, що натуралізація Мораеса та Марлоса була помилковою. Я тут не погоджуюся категорично

Гра проти Сербії - це межа, яку може видати зараз збірна. Кожен гравець знав своє місце на полі і що йому варто робити в конкретній ситуації. Національна команда – складна річ, бо потрібно грати з великими перервами між матчами. Головне – зробити цей рівень стабільним.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі