Клоппу бракує раціональності

Варто додати в грі на "стандартах"

Після матчу "Барселона" - "Ліверпуль" стало зрозуміло: ці команди сильніші за інших півфіналістів. Рахунок не зовсім по грі. Справедливішою була б перемога господарів - 2:1.

Я вже давно не бачив, щоб із "Барсою", ще й на її полі, хтось дозволяв собі грати з позиції сили. Вирішальною у матчі стала наявність "зірок". У складі "Барселони" їх більше. Фактор Мессі команді Клоппа нівелювати не вдалося. На противагу в складі "Ліверпуля" не знайшлося свого лідера, який би зміг на власній майстерності забити м'яч.

Гравці "Ліверпуля" в середу дали дуже багато простору швидким гравцям "Барселони". Мессі та партнери отримали багато вільного простору. Клопп побудував гру через фланги, але вони були не ефективними через відсутність центрального нападника Фірміно. Всі навіси та простріли йшли в нікуди. Можливо, "Ліверпулю" варто зіграти більше від оборони, місцями "засушувати" гру. Клоппу бракувало тактичної гнучкості на "Ноу Камп".

"Ліверпулю" варто зіграти більше від оборони, місцями "засушувати" гру

Бажання завжди грати у видовищний футбол, який подобається уболівальникам, часто грає із німецьким тренером злий жарт. За таких умов важко розраховувати на здобуття трофеїв. Свого часу Клопп не зміг виграти Лігу чемпіонів із "Боруссією", тепер не може здобути титули, працюючи в Англії. На стадії важливих матчів, особливо, коли це півфінал, варто думати про раціональний футбол. Кожна помилка, кожна втрата може стати фатальною.

У "Ліверпуля" є шанси відігратися. Важливим буде швидкий гол у повторному матчі. "Ліверпулю" варто використовувати свої сильні сторони - вміння тиснути. Важливо, щоб Фірміно повернувся до стартового складу. Варто додати в грі на "стандартах".

Матч "Тоттенхем" - "Аякс" видався не такий видовищний. Втрата кількох ключових гравців для команди Почеттіно стала вирішальною. У лондонців не така довга лавка запасних, щоб можна було безболісно обійтися без Кейна та Сона. Потрібно віддати належне тренеру "Аякса" тен Хагу, який зіграв дуже обережно. В момент, коли можна було ризикнути та спробувати добити господарів поля, він почав "засушувати" гру, обмежуючись мінімальною перемогою.

У Амстердамі за гостей гратиме Сон. Це додасть якості команді Почеттіно.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі