Розвиток Циганкова гальмує рівень чемпіонату України

Для успіху не можна грати тільки на одній позиції

21-річний Віктор Циганков доволі успішний гравець. Стабільно грає в складі "Динамо". Його викликають до національної команди. Доволі непогано, як для таких років.

У фізичному та особистому плані він розвивається на середньому рівні. Тому від Віктора не варто чекати відразу чогось неймовірного. Потрібен час. Крок за кроком Циганков йтиме вперед у своєму розвитку.

Поки Циганков - футболіст однієї позиції. Але це наживне. У "Динамо" ще із часів Лобановського є доволі чітке визначення на амплуа. Був би Валерій Васильович живий, він би безперечно зруйнував цю прив'язаність до конкретних позицій на полі. Футбол не стоїть на місці. Наприклад, гравці "Ліверпуля" Гендерсон і Кейта діють по всьому полю. Потрібно вдосконалюватися. Зараз для успіху і гри на топ-рівні не можна грати тільки на одній позиції.

Потрібен час. Крок за кроком Циганков йтиме вперед у своєму розвитку

На початку другої частини сезону Циганков виглядав непереконливо. Молодий гравець повинен набрати форму. Відчувати впевненість у собі. З часом все має стати на свої місця. Це нагадує весняний футбол ще за часів Союзу, коли гравцям був потрібен час для того, щоб увійти в сезон після зимової паузи. Одна річ - готуватися до сезону, а зовсім інша - грати в офіційних матчах.

Багато чого в розвитку будь-якого гравця залежить від того, в якого тренера грає футболіст. Саме головний тренер має розуміти не тільки сьогодення, але і завтра для свого підопічного. Але з іншої боку, наш вітчизняний чемпіонат десь відстає від футбольної реальності. Це також не може йти на користь футболісту. Гравець має працювати над собою щодня. У таких умовах дуже важливо не пропустити той момент, коли дійсно футболіст вже взяв все можливе в певному місці та потребує нових викликів.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі