Федерер створений для тенісних перемог

Тривалість його кар'єри залежить від подальших успіхів

Швейцарець Роджер Федерер здобув 100 перемог у тенісних турнірах. Це величезне досягнення. Якщо враховувати, що в останні роки Федерер перемагав тільки на великих змаганнях, бо на інших практично не грав, це досягнення стає ще більшим.

Сіль Федерера в тому, що природа дала йому всі потрібні чесноти для успішної гри в теніс та здобуття перемог. Федерер – абсолютно гармонійний в тенісі. Складається враження, що він створений для цієї гри від природи. Уявити його у будь-якому іншому виді спорту – складно.

У великого швейцарця було багато вдалих відрізків протягом кар'єри. Він у різні часи був різним. Якщо у молоді роки Роджер міг не зовсім уважно експлуатувати власний талант, то із набуттям досвіду – фактично став еталоном ставлення до себе. Розуміє, що в улюбленому виді спорту він ще має певний час і повинен максимально раціонально використати ресурси, які залишилися. Не потрібно нікому нічого доводити - просто грати задля свого задоволення.

У молоді роки Роджер міг не зовсім уважно експлуатувати власний талант. Із набуттям досвіду – став еталоном ставлення до себе

Є приклади в чоловічому тенісі, коли грають до 40 років та навіть більше. Тому 37 років Роджера Федерера – ще не критичний вік. В одиночній грі може без проблем рік відіграти. Але тут важливо, щоб він отримував максимальну мотивацію від тенісу. Мав мотиваційний допінг від перемог. Якщо продовжить перемагати – зможе залишитись на корті ще довше. Якщо будуть невдачі – із цим буде важко. Бо, зазвичай, саме невдачі не найкращим чином на підсвідомому рівні впливають на спортсмена.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі