РПЦ треба заборонити мати храми на території України

Права ПЦУ треба не тільки декларувати, а і відстоювати

Держава Росія наказала архієпископу Православної Церкви України в Криму Клименту звільнити храм в Сімферополі. Це єдиний храм ПЦУ на півострові. Таким чином парафій ПЦУ на окупованій території України залишиться нуль.

Це акт прямої агресії, як з Кримом, Донбасом і Азовом. І тут не треба протестувати, не треба висловлювати стурбованість. Це безглуздо. Відповідь держави Україна має бути спокійною, дзеркальною, законною і на державному рівні. Припис митрополиту Онуфрію, предстоятелю РПЦ в Україні, в якості відповіді в той же термін звільнити всі займані цією церквою храми на не окупованій території України. Щоб представництво РПЦ в актуальній юрисдикції української держави також стало дорівнювати нулю.

Приходить поліція, опечатує двері - і нехай служать, де хочуть

Тобто. Права іноземної церкви на використання приміщень храмів в Україні юридично припиняються, так як ця іноземна держава позбавляє даних прав ПЦУ. Приходить поліція, опечатує двері - і нехай служать, де хочуть. Це не наша справа. Все по закону. Чекаю такого демаршу від Верховної Ради. Якщо нам ставлять ультиматум, ми повинні на нього відповісти. Можливості для цього є.

Права ПЦУ на існування потрібно вміти не тільки декларувати, а і відстоювати, якщо треба. Втрачати нам в даному випадку нічого. Право на нашому боці, міра відповідна, не ми це починали, але принижувати себе не дамо.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі