Усик не дотягує до рівня братів Кличків

Олександру бракує тактичної гнучкості

Існує декілька категорій боксерів. Є талановиті. Вони радують результатом та рівнем боксу. Талант отримали від природи, генетично. Це боксери першої величини. Їх небагато. Приклади - Ломаченко, Мейвезер, Пак'яо.

Є атлети, які боксують завдяки природним даним. Найкращий приклад - брати Клички. Зріст по два метри. Проти таких важко боксувати.

А є боксери вольові. Вони не мають особливої антропометрії, великого таланту від природи, але перемагають завдяки своєму характеру. До таких належить Олександр Уcик. Можливо, вони проводять невидовищні поєдинки, але воля до перемоги і мотивація у них завжди залізні.

У бою Усик – Белью, обидва боксери були приблизно одно рівня за технічними даними. А от перевага у вольових якостях, фізичних даних, витривалості була в Усика. Українець домінував у швидкості. Рано чи пізно Олександр мав піймати свого суперника та відправити у нокаут. Не назвав би цей бій естетичним, чи для гурманів. Скоріше бій, де результат був на першому місці.

Українець домінував у швидкості

Ми вміємо готувати хороших боксерів. Маємо хороші тренерські можливості. Команда українця досконало вивчила суперника. Усик знав всі його сильні та слабкі сторони.

За першими раундами перевагу мав британець Белью. Не думаю, що це була якась тактична заготовка зі сторони Усика. Просто так складався бій. У боксі не можна спершу бути пасивним, а потім увімкнути активність. Один удар навіть в першому раунді може все вирішити.

Цьогоріч Усик досяг багато. Напевно, це його вершина. Далі потрібно думати: чи намагатися утримати свої досягнення, чи спробувати перейти у вищу вагову категорію. Із переходом можуть виникнути великі проблеми. Там рівень боксу значно вищий. Але і грошей більше.

До цього часу Олександр здобував титули. Тепер потрібно їх захищати. Один програний бій - втрачаєш все. Коли здобуваєш – це один підхід, мотивація, а коли утримуєш – зовсім інший. Потрібно добряче подумати над тим, які цілі ставити далі.

Олександр доволі передбачуваний. Йому важко переходити із оборони в атаку

Недолік Усика – відсутність різноманітності тактики. Олександр доволі передбачуваний. Йому важко переходити із оборони в атаку. Бракує гнучкості. Поки Усика, як спортсмена, не можна поставити в один ряд з братами Кличками.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі