Бразильський футбол відстає від європейського. Але в "Динамо" цього не помічають

Команді потрібен нападник

"Динамо" піднімається. Прогрес команди Олександра Хацкевича очевидний, якщо порівнювати минулорічні матчі проти "Янг Бойза" та цьогорічний виступ проти "Славії". Центральні захисники виглядають більш зіграними та мотивованими. Вирішили питання з воротарем. Придбали цікавого півзахисника Вербича. Рік тому цього не було.

Велика заслуга Олександра Хацкевича, що зміг знайти контакт із гравцями. Команда перетворилася на колектив однодумців із чітким розумінням ієрархії. У попередників - Блохіна та Реброва - із футболістами були конфлікти.

Заслуга Олександра Хацкевича, що зміг знайти контакт із гравцями

Не потрібно серйозно сприймати інформацію про заміну Олександра Хацкевича на Сергія Реброва, який вже працював із "Динамо". Зазвичай, такі інформаційні викиди відбуваються напередодні великих матчів. Цього разу інформація також пролунала перед грою "Динамо" - "Шахтар". Луческу пішов, а методи залишилися. Великі клуби напередодні великих матчів максимально тиснуть на суперника.

Зараз одна із проблем "Динамо" - не вистачає форварда. Нападник повинен забивати. Нині в Артема Бєсєдіна це не виходить. Він працює на команду, допомагає іншим. Нічого поганого в цьому не буде, якщо гравці іншого амплуа забиватимуть. Таку роль на себе бере тільки Вербич.

Також не зрозуміло, хто гратиме на позиції лівого захисника. Центральним півоборонцям Шепелєву та Шапаренку не вистачає досвіду. Капітан команди Сидорчук поки не набрав форму після травми.

У провідних клубах Європи на перших ролях бельгійці, французи, іспанці

Влітку динамівці запрошували тільки легіонерів із Бразилії. Це трохи дивно, бо бразильський футбол відстає від європейського. У провідних клубах Європи на перших ролях бельгійці, французи, іспанці. Тим паче, що майже ніхто із бразильців, які приїжджали за останні роки, так і не зміг розкритися в Києві. Можливо, все ж варто подивитися в бік Східної Європи? Зараз в "Динамо" прекрасно показує себе словенський футболіст Беньямін Вербич. Поляк Томаш Кендзьора за рік має значний прогрес. Раніше були успішними гравці із Хорватії – Віда, Леко, Вукоєвич. Також серб Гавранчич.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі