Франція – фаворит Кубка світу, але Хорватія по-футбольному хитра

Фінал є фінал. Тут може бути все

Півфінали Кубку світу вийшли різними. Якість гри матчу Франція – Бельгія була вищою, ніж у поєдинку Англія – Хорватія.

Півфінал Франція – Бельгія тримав в напрузі до останніх секунд гри. Виправдав назву малого фіналу. У цьому матчі Бельгії не вистачило гостроти в нападі. Форвард Ромелу Лукаку був прогнозованим та неефективним. А від збірної Франції хотілося б більше відкритого футболу. Але їхній тренер Дідьє Дешам ставить результат на перше місце. Напевно, раціональність побудови гри він перейняв ще коли був футболістом, виступаючи в чемпіонаті Італії. Хоча атакувальний потенціал у збірної Франції величезний.

Бельгії не вистачило гостроти в нападі. Форвард Ромелу Лукаку був прогнозованим та неефективним

Сьогоднішня збірна Франції – це не тільки хороше покоління футболістів, але і якісна тренерська робота. Дешам створив колектив і має авторитет в команді. Той же Поль Погба грає набагато краще, ніж в своєму клубі. Варто додати й фактор, що чемпіонат Франції прогресує. Туди почали заходити арабські та азійські інвестори.

У матчі Англія – Хорватія було видно, що збірна останньої має сильніше покоління гравців. Вони виступають за провідні клуби Європи. Зіграні.

Вихід Хорватії у фінал я б не назвав великою сенсацією. Ще два роки тому на Євро у Франції вони могли багато на що замахнутися, але тоді їм не пощастило в матчі проти майбутніх переможців - португальців.

Вихід Хорватії у фінал я б не назвав великою сенсацією

На Кубку світу хорватам пощастило із сіткою. Команд топ-рівня в матчах плей-оф у них не було. Ну і важливий момент - досвід. У гравців збірної Хорватії його більше, ніж у гравців збірної Англії. Не вистачило досвіду великих турнірів і тренеру англійців Гарету Саутгейту. Не сподобалася його тактична побудова гри. Десь було все очікувано та прогнозовано.

Має бути цікавим матч Бельгія – Англія за третє місце. Майже всі гравці обох команд представляють англійську Прем'єр-лігу. Буде цікаве протистояння. Часто буває, що збірні не налаштовані на матч за бронзу і використовують резерв. Проте переконаний, що цього разу команди поставляться до матчу серйозно. Для англійців та бельгійців бронза Кубку світу стане високим досягненням. Найкращим за останні роки.

Фінал не проходить на зустрічних курсах. Зазвичай, це обережна гра. Команди провели вже по сім матчів. Втомлені фізично та психологічно. Але фінал є фінал. Тут може бути все.

Якщо Франція заб'є першою, то збірній Хорватії буде важко

Збірна Франції – фаворит фіналу. Але два роки тому вони також були фаворитом у домашньому Євро в матчі із Португалією. Той досвід не повинен пройти дарма для Дешама. Якщо Франція заб'є першою, то збірній Хорватії буде важко. У складі суперника є багато швидких гравців, які гарно вибігають в контратаки.

Хорвати витратили багато сил в плей-оф. Жодна гра не проходила без додатково часу. Півфінальна гра проти Англії показала, що лідери – Модрич і Ракитич - втомилися. У неділю їм потрібно буде протистояти Полю Погба та партнерам. Тим паче, що на відпочинок підопічні Даліча матимуть на один день менше, ніж суперник.

Багато емоцій було втрачено. Але Хорватія показала себе, як хитра по-футбольному збірна, яка вміє перебудовуватися. Якщо не йде гра у лідерів, відповідальність на себе беруть інші гравці.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі