Тренеру збірної Німеччини забракло вміння "різати по живому"

Аргентину не слід списувати з рахунків

Виліт збірної Німеччини - абсолютно закономірний. Провали великих збірних на Кубку світу чи Кубку Європи траплялися доволі часто. Щось подібне було зі збірною Франції після двох перемог поспіль на великих турнірах. Можна ще пригадати Іспанію, Італію, Бразилію.

Коли збірна перебуває на піку своїх можливостей, потрібно передбачити можливі кризові ситуації. Відмовитися від гравців, які мають ім'я, але вже не можуть виконувати значні функції в командній грі.

Йоахім Лев поклався на досвідчених гравців, а вони підвели

Тренеру збірної Німеччини Йоахіму Леву не вистачило сили волі провести зміни в збірній перед Кубком світу. Він поклався на досвідчених гравців, а вони підвели. Зараз багато критикують Моурінью. Але португальський тренер якраз славиться тим, що здатний проявити волю та відмовитися навіть від найзірковіших гравців, якщо вони не приносять користь команді. Тренеру німців на цьому турнірі не вистачило вміння "різати по живому" та досвіду клубної роботи. Тому такий результат.

Виліт збірної Німеччини має стати хорошим досвідом для Лева. Він має ретельно проаналізувати те, що сталося. Вирішити для себе чи може розвивати цю команду, чи вистачить йому сил побудувати нову, чи може варто просто піти.

Вважаю, що Леву потрібно було залишати збірну ще після Євро у Франції. Той же Зідан, вигравши все із "Реалом", зрозумів, що далі успішною цю команду робити не може. Напевно, і для Лева прийшов час спробувати на смак клубний футбол.

Леву потрібно було залишати збірну ще після Євро у Франції

Я б не став списувати із рахунків збірну Аргентини, зважаючи на важкий вихід із групи. Не раз так було, що збірна, яка виповзала з групи, потім заходила далеко та навіть перемагала.

Але Аргентина має проблеми із тренером. Складається враження, що Хорхе Сампаолі не керує командою. На полі не вистачає лідера. Мессі не має таких чеснот. Маскерано має характер, але через вік не справляється із цією роллю. Аргентині дуже не вистачає такого гравця як Хав'єр Дзанетті.

Трохи здивував ранній виліт з Кубка світу збірної Польщі. Вважаю, що тренерський штаб обрав не зовсім вірно тактичну побудову на турнір. "Кадра" має сильну лінію атаки із таким форвардом як Роберт Левандовський. А от захист та воротар показують не найкращу гру. Можливо, варто було будувати захисну лінію через кількість або більше атакувати, розуміючи сили передньої лінії. Сампаолі та Навалка - найслабші тренери цього турніру.

Сампаолі та Навалка - найслабші тренери цього турніру

Після матчів групового турніру найбільше заслуговують на перемогу збірні Бельгії та Хорватії. Бельгія навіть має більше шансів, бо в них більша лава запасних. У разі травм чи дискваліфікацій, Роберто Мартінес має ким замінити лідерів.

Не бачу сенсації в тому, що африканці дружно їдуть додому. Гравці більше сконцентровані на виступах за свої європейські клуби. Збірна для них не у пріоритеті. Маючи хороші фізичні можливості, африканським гравцям не вистачає футбольного інтелекту. Цю рису неможливо здобути. Вона дається від народження.

Поки подобається відсутність грубості. Гравці ставляться один до одного із повагою. Система відеоповторів скасовує несправедливі рішення. Це важливо для чесної гри та справедливості. Побоювання, що відеоповтори зроблять гру не такою швидкою - не виправдалися.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі