МВФ як обмежувач дурості української влади

Унікальний український шлях може закінчитися Венесуелою

Чи потрібно виконувати вимоги Міжнародного валютного фонду, запитують в аудиторії одного з телеканалів. 85% говорить, що не треба. І це вже відповідь на всі запитання.

Чому на виборах перемагають корупціонери? Тому що 85% вважають, що не треба виконувати вимоги МВФ, серед яких створення незалежного від корупціонерів антикорупційного суду.

Чому на виборах перемагають корупціонери? Тому що 85% вважають, що не треба виконувати вимоги МВФ

Чому в країні не вистачає грошей на пенсії, незважаючи на те, що всі ресторани Києва заповнені з ранку до вечора? Тому що 85% аудиторії, електорату, вважає, що немає кращого управителя ніж держава, і тому не потрібно проводити приватизацію – потрібно ще більше повноважень дати чиновникам.

Чому якість українського чорнозему, останньої гордості нації, неухильно знижується? Тому що багато людей думають, що у нас є свій унікальний шлях і нам не потрібно створювати ринок землі, адже їм комфортно в компанії Венесуели, Північної Кореї та Куби – тих країн, де ринку землі немає. А значить у землі немає власника, а є тільки короткостроковий орендар.

Все, що вимагає МВФ, потрібно перш за все Україні

У МВФ немає своїх вимог. Своїх бажань. Все, що вимагає МВФ, потрібно перш за все Україні. У МВФ немає ніяких інших своїх інтересів. Тільки інтерес підтримання благополуччя у світі. Не існує світової змови, світового уряду, всемогутніх жидомассонів та інших рептилоїдів. Світ дуже складний, щоб ним управляти. І МВФ – просто велика бюрократична машина, створена для порятунку кризових країн.

МВФ не комерційна організація. Досить повторювати маячню за популістами. Фонд створили не для того, щоб заробляти гроші і отримувати прибуток. Їх гроші – найдешевші в світі. Їх гроші – стимул для змін, який доводиться застосовувати, коли інші стимули не працюють. І це рятувальна шлюпка для тих, хто не вміє плавати.

МВФ абсолютно не турбує питання, як ви повернете свої гроші. Коли про таке хвилюються, то кредити коштують для України 8%. МВФ не переживає і дає під 2%. Тому що всі завжди повертають кредити Фонду. Будь-які режими популістів. Тому що у всіх є інстинкт самозбереження.

Всі завжди повертають кредити Фонду. Будь-які режими популістів. Тому що у всіх є інстинкт самозбереження

Яким би міг бути уряд України без впливу МВФ? Уявляєте собі прогресивні ідеї Барни або Ляшка, які тут же побігли б реалізовувати їх?

Барна поверне колгоспи, Ляшко роздасть гроші всім своїм друзям. Звичайно ж у вигляді дотацій і дешевих кредитів. Тарута спуститься з плакатів і теж допоможе вітчизняному виробнику грошима. А Тимошенко швиденько звільнить Коболєва, укладе новий договір з Газпромом і подружиться з Путіним. І навіть не попросить премію. Вона ж за ідею працює.

Чим закінчується така вакханалія? Чим закінчується наш особливий український шлях? Тим же, чим і будь-який інший унікальний шлях. Унікальний шлях бідних країн. Де найсвятіша земля, найпрогресивніші ідеї і найжадібніші правителі.

Чим закінчується наш особливий український шлях? Тим же, чим і будь-який інший унікальний шлях бідних країн. Де найсвятіша земля, найпрогресивніші ідеї і найжадібніші правителі

Він закінчується Венесуелою. Інфляцією, девальвацією, тотальною бідністю. Чорт забирай, та ми вже чорнозем втрачаємо через цю суцілюну дурість. Через небажання дати людям розпоряджатися своєю власністю. Через віру в те, що "при колгоспах було краще".

Від усього цього нас оберігає МВФ. Від божевілля старих міцних господарників. Так, ми не побігли вперед. Тому що МВФ не може змусити парламент проголосувати за все і відразу. Але у нас є величезний обмежувач дурості. Що не дає нам здійснювати самогубні рішення. Друкувати гроші і роздавати їх друзям. Роздувати дефіцит бюджету. Все це робити нам тепер не можна. І це МВФ. Той самий запобіжник. Яким ми самі бути поки що не в змозі. Він схопив нас за комір, не дав впасти в 2014 році. І те, що нам досі потрібна його допомога, – це тільки наша вина. Це ми так і не навчилися ходити самі. Це ми отримали 4 транші в той момент, коли повинні були отримати 12.

МВФ - величезний обмежувач дурості. Що не дає нам здійснювати самогубні рішення

І можна тільки із завмиранням серця чекати моменту, коли вплив МВФ завершиться, у наших володарів розв'яжуться руки і вони з превеликою радістю повернуться до своєї звичної практики.

І якщо до того часу, отримавши підтримку від МВФ, влада якісно не зміниться, то ми знову заслужимо свою бідність. Новий цикл української кризи. Коли спочатку всім друкують і роздають гроші, а потім всі дивуються, чому ж це гривня в черговий раз девальвувала і ми всі збідніли.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі