"Барселона" і "Манчестер Сіті" сильніші за "Реал"

Команді потрібна перебудова і свіжа кров

У футболі, як і в житті, не відбувається нічого випадкового. Нині "Реал" сильніший за "Ліверпуль". Це підтвердила гра і результат Ліги чемпіонів. Тренер англійців Юрген Клопп вміє гарно будувати швидкі, атакуючі команди, а от налагодити надійну гру в обороні - не може.

Ненадійний захист, ненадійний воротар, травматичність лідера команди Мохаммеда Салаха, коротка лава запасних — ось причини, які позбавили "Ліверпуль" шансів у фіналі за найпрестижніший клубний трофей.

Ненадійний захист, ненадійний воротар, травматичність лідера команди Мохаммеда Салаха, коротка лава запасних — ось причини, які позбавили "Ліверпуль" шансів у фіналі

"Реал" має сильну атакувальну лінію. Практично жодна команда у світі не триматиме на лавці запасних футболіста, який коштує більше 100 мільйонів євро. Свіжий Гарет Бейл, вийшовши на заміну, вирішив долю матчу на користь своєї команди. А от у "Ліверпуля" майже відсутня ротація для провідних гравців. Немає жодної альтернативи Салаху та довжини лави запасних.

Не можу сказати, що якість фінального матчу мене потішила. Сподобалися перші 15-20 хвилин. Обидві команди обрали швидкий темп гри. М'яч майже не затримувався в середині поля, кожна із команд на атаку суперника відповідала своєю атакою, з'являлися напівмоменти біля воріт. Травма Салаха абсолютно змінила гру, позбавила "Ліверпуль" швидкості, активності обох флангів та психологічної впевненості у власних силах. На перших хвилинах підопічні Клоппа показували, що вони готові грати на рівних із "Реалом", не бояться грізного суперника.

Вважаю, що за грою "Барселона" та "Манчестер Сіті" сильніші за "Реал". Наявність таких зірок як Роналду, Іско, Бейла, Бензема дозволяє вигравати конкретні матчі на їх майстерності. До того ж "Реал" має великий досвід вирішальних матчів, ігор на виліт. Але проблема в тому, що більшість лідерів вже вікові, на всі турніри їх не вистачає. Потрібно жертвувати чимось. Цього року таким став чемпіонат Іспанії. Команді потрібна перебудова, свіжа кров, щоб далі бути претендентом на титули. Перемога у фіналі Ліги чемпіонів для "Реалу"- це швидше збіг обставин, ніж закономірний результат.

Наявність Роналду, Іско, Бейла, Бензема дозволяє вигравати конкретні матчі на їх майстерності. Але проблема в тому, що більшість лідерів вже вікові

"Ліверпулю" пощастило, що він став фіналістом ЛЧ. Мав не найсильнішу групу: одну із найслабших команд в плей-оф "Порту", зручний у цьому сезоні "Манчестер Сіті" та "Рому", виснажену матчами проти "Барселони". У майбутньому, без якісного підсилення, команда навряд чи зможе претендувати на виграш першості Англії та вихід в фінал Ліги чемпіонів. Це такий спалах, як свого часу був у нашого "Дніпра", "Баєра"та інших команд, які доходили до фіналу єврокубків.

Протистояння Салаха та Роналду не вийшло. Єгиптянин зіграв дуже мало через травму, а португалець був в тіні майже всю гру. Наскільки ці футболісти зможуть претендувати на визнання найкращого гравця світу - покаже прийдешній мундіаль.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі