"Шахтар" переможе "Динамо" – 2:1

Матч покаже напрямок, в якому клуби рухатимуться у майбутньому

У завтрашньому матчі "Шахтар" - "Динамо" очікую побачити потенціал обох команд на наступний сезон. Зараз спостерігаємо перебудову в "Динамо". Ставку роблять на власних вихованців. Для збірної України це великий плюс. За інформацією, що лунає із преси, "Шахтар" теж на порозі змін. Немає визначеності з тренером. Деякі бразильці можуть покинути команду. Тому цей матч покаже напрямок, в якому клуби рухатимуться у майбутньому.

"Шахтар" нині виглядає сильніше. Воротар грає впевненіше, пара центральних захисників зіграні, команда загалом злагоджена та досвідчена. Проте емоційна складова може змінити розклад сил на полі.

Футболісти "Динамо" більш голодні до перемоги. Останні ігри це підтверджують. Непокоїть тільки гра в захисті та емоції окремих футболістів, зокрема нервовість воротаря. Психологічний стан гравців "Динамо" повинен бути хорошим.

Віктор Циганков зараз найрезультативніший гравець "Динамо". Але я не можу сказати, що він лідер. Поки йому бракує стабільності. Він може гарно обіграти, має швидкі ноги. Є гарні матчі, гарні епізоди, але місцями не все виходить. Потрібен час. Поки це перспективний та потенційно сильний гравець. Потрібно не перехвалити його. На жаль, у нас вже є приклади, коли преса піднімала до висот молодого футболіста, а він потім боляче падав на землю. Мова про "гірника" Віктора Коваленка.

"Шахтар" у цьому матчі не зрадить своїй звичній грі. Ці гравці заточенні під конкретний стиль

"Шахтар" у цьому матчі не зрадить своїй звичній грі. Ці гравці заточенні під конкретний стиль. Переучувати їх немає сенсу. Зміни можливі тільки із новими гравцями. Не можу уявити собі побудову гри "гірників" без м'яча. До того ж, їхній тренер Паулу Фонсека хоче піти. Йому потрібно ефектно завершити чемпіонат. Олександру Хацкевичу варто зіграти другим номером, із одним форвардом, наситивши центр півзахисту.

Сила запасних гравців – це сила тренера в тактичних побудовах. У Фонсеки після травми Бернарда залишилася основа, новачок Кайоде та Коваленко із Дентіньйо, які явно не в формі. В Хацкевича більша обойма гравців. В разі чого є футболісти, які можуть підсилити гру із лавки. Але тут проблема, що той же Мбокані, Мораєс психологічно не готові. Не завжди вистачає мотивації. Вони десь більше думають про своє майбутнє, ніж про футбол.

Тому мій прогноз – 2:1 на користь "Шахтаря". Хоча я вболівальник "Динамо".

Олег Федорчук, записано з коментаря для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі