Три кола дурості та свавілля

Про що нам розповіла історія з графіті

У Данте було 9 кіл пекла. В Україні є кола дурості і свавілля.

Перше коло - це власник магазину, який зафарбував графіті. Не знаю, чи порушив він закон і як були захищені ці графіті. Може і ніяк. Але йому було все одно. І на пам'ять про Майдан і на реакцію, яку це викличе. Перше - противно, але не карається. Люди то різні. А друге - нерозумно. Він не подумавши взяв і похєрив свій бізнес. Дуже нерозумно не думати перед тим, як робити.

Друге коло - це люди, які прийшли погромити магазин. Вони, звичайно, були дуже злі та засмучені. Але це не дає їм права не поважати приватну власність. І влаштовуючи такі беззаконня не задавайте потім питання, чому до нас не йдуть інвестори. Ось тому й не йдуть. Їм потрібні місця, де право власності - святе. І де при найменших ознаках вандалізму з'являється поліція і всіх в'яже. Незалежно від морального права творити беззаконня.

Злість і досада не дає право не поважати приватну власність

І третій рівень свавілля - це головний прокурор, який обіцяє перевірки. Це і беззаконня. І дурість. Дурість - тому що палево. Не можна ж так. А то в країні ж ще залишалися люди, які підозрюють, що силові структури працюють за законом, а не виходячи з доцільності. Ну і про свавілля. Коли наступного разу ви запитаєте, чому в Україну не йдуть інвестори, і ми такі бідні. Ось тому. Тому що в будь-який момент будь-який бізнес можуть знищити силовики. І вони навіть не приховують цього. І не важливо, хочуть вони його знищити, щоб покарати публічно, презентуючи себе перед виборами, або щоб заробити. Сенс один і той же.

Ось такі три кола. І, до речі, перше з них - найбезневинніше. Звичайний ідіотизм. А два інших - це хвороба. Від якої нам всім дуже погано. Але, яка, судячи з усього. всім подобається.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі