Що поганого в прокремлівських ЗМІ?

Промосковська пропаганда спрямована проти змін

Кажуть, що нічого страшного в кремлівських ЗМІ в Україні немає. Що ті дозволяють наглядати за владою. Що сприяють боротьбі з корупцією.

Картина маслом. Сидять у приймальні у Путіна Арбузов і Курченко й радяться, як краще допомогти українцям модернізувати країну і побороти корупцію. Так?

Пропаганда кремлівських ЗМІ спрямована не на дискредитацію влади. Вірніше, не тільки на це. Їх інформаційна політика спрямована проти змін. Проти реформ. Їм всім "там" потрібна слабка корумпована Україна. І тому ніхто всерйоз і не подумає боротися з корупцією. І бояться вони тільки успіху України. І роблять все, щоб країна його не досягла.

Вся їхня політика - це перешкода реформам. Інформаційна війна йде саме тут. Не можна тепер змусити українців полюбити Росію і Путіна. Але можна зробити так, що самі українці зроблять себе ще біднішими. Частина реформ дискредитується, частина висміюється. Ще більшу частину намагаються зупинити.

Понесуть з собою міфи про "МВФ заробляє на українцях"

Саме кремлівські ЗМІ роблять все, щоб Україна не здійснила земельну реформу, приватизацію або успішно провела антикорупційні зміни. Саме там формують програму опору. І не корумпованої влади, а змін.

І коли кажуть, що на кремлівські ЗМІ контролюють владу, то це самообман. Якщо вони і хочуть щось контролювати, то уми українців. Сіятимуть апатію і песимізм. І нічого патріотичного в цьому немає. Чи понесуть з собою міфи про "МВФ заробляє на українцях", "владі вигідна війна" і "реформи рівні геноциду". Ці люди не зроблять революцію, але вони зроблять набагато важче просування змін. І саме це треба тим, хто готовий вливати сюди мільйони доларів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі