Кремль закручуватиме гайки

Протести в Росії - це добре

І не тому, що Путін тепер може програти вибори. Не може. І не тому, що тепер Росія наблизилася до ліберальної революції. Не наблизилася. Це просто неможливо. І не тому, що там пробуджується громадянське суспільство, яке потім само змусить Кремль піти з Донбасу і віддасть Крим. Не віддасть. Тому що "він не бутерброд, щоб його туди-сюди".

Протести в Росії хороші тим, що влада на них реагуватиме. І не звільненням Медведєва. Це як раз тепер неможливо. Тому що Путін нічого не робить під тиском. І якщо протестувальники виступають проти Медведєва, то це гарантія того, що він залишиться на посаді. Але це нас мало хвилює. Нам взагалі начхати, хто там у них в Росії прем'єр-міністр.

Реакція влади буде іншою. Росіяни напевно знову злякаються і почнуть закручувати гайки. Робити якісь дурниці. Щоб, не дай бог, у них під президентські вибори в 2018 році Майдану не сталося. А значить, вони знову поставлять під удар свою економіку. І це прекрасно. Тому що наша з Росією війна – це протистояння економік. Чия витримає довше, той і переможе. Чия буде успішнішою, той і виграє. І поки ми дуже відстаємо. І без допомоги Кремля вже точно нам їх не наздогнати.

Наша з Росією війна – це протистояння економік. Чия витримає довше, той і переможе. Чия буде успішніша, той і виграє

Криза в російській економіці почалася не з Кримом, і навіть не з падінням цін на нафту. Це лише посилило. А почалося все з того, що в економіку перестали йти інвестиції. З 2011 року. Після того, як Путін повернувся. Після того, як розігнали протести на Болотній. Після того, як почали закручувати гайки.

Економіка – вона все відчуває. І на все реагує. І тепер теж. І в рамках нашого протистояння з Росією, на фоні всіх дурниць, якими ми самі підриваємо свою економіку, нам вкрай важливо, щоб економіка Росії падала. Все одно вона вже не наш основний торговий партнер. І нам нічого бояться падіння попиту на наші сири або труби.

І відновлення, яке намітилося в економіці Росії, зараз знову буде під ударом. Самими діями російської влади. Про які, може бути, вони ще самі не здогадуються. Але які обов'язково зроблять. Бо рефлекс такий. Безумовни. І це найважливіше для нас в російських протестах. Все інше не має ніякого значення.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі