Роман Кулик
Офіцер ЗСУ, співзасновник освітнього проекту "Експертний корпус"
12.07.2016

Не треба нового культу "дєдиваєвалі"

Черговий ідіотський прецедент необ'єктивного судового рішення, основою якого стало воєнне минуле злочинця

10 червня Іванківський районний суд Київської області присудив чоловіку, який у п'яному вигляді зґвалтував неповнолітню, два роки іспитового терміну та "відшкодувати" родичам потерпілої "колосальні" 3000 грн - бо той є учасником АТО.

Трапляються різні ситуації, коли ветеран дійсно може отримати мінімальні поблажки чи покарання, з урахуванням порушень психіки після бойових дій чи незначущості суспільної шкоди, спричиненої його правопорушенням.

Але тут по обставинам, викладеним у рішенні, видна абсолютно очевидно ситуація: п'яний ублюдок зґвалтував дівчину. І яка в хрін різниця - хоч він би й підняв прапор України над Донецьком - має отримати реальний термін ув'язнення за вчинений злочин.

В нашій армії, як і будь-якій іншій армії світу, є певна кількість дегенератів. Тупо замовчувати чи відкидати цей залізобетонний факт. Нормальні військовослужбовці не стають аватарами, дезертирами, - запас правопорушників черпається із цього казану дегенератів.

Ветерани - не свята когорта досконалих героїв, а звичайні люди, що за доведені об'єктивним слідством злочини мають отримувати відповідно кару

І так, їх демобілізують/звільняють зі служби з посвідченнями УБД. А згодом подібні субчики бухають по кабаках "Зіна/Вєра/МАГАЗИН", розказують собутильнікам про славні бойові подвиги й геройські часи в ЗСУ.

І такі ж мухо..би домагаються дівчат і врешті-решт маємо ситуації на кшталт цієї. Ветерани - не свята когорта досконалих героїв, а звичайні люди, що за доведені об'єктивним слідством злочини мають отримувати відповідно кару. Не треба реінкарнацій культу "дєдиваєвалі".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі