Кремлю варто готуватися до реальної конфронтації з Америкою

Хто б не прийшов до Білого Дому, Обама для Кремля здасться ідеальним партнером.

ТРАМ-ТРАМП-ТРА-ЛЯ-ЛЯ!

Як ви думаєте, чому ми мусуємо принизливе для імперської свідомості запитання: хто для Росії буде комфортним американським президентом? Роздуми на цю тему є вимушеним визнанням: Америка стала засобом легітимації російської влади. Не було б Америки - незрозуміло, на чому б трималася сьогоднішня "Fortress Russia". Америка для Кремля-об'єкт садомазохізму, який провокує, з одного боку, вируючу ненависть (або ревнощі?), а з іншого, бажання схилити Америку якщо не до любові, то хоча б до ходіння парою.

Тим часом, американці готують Кремлю неприємний сюрприз. Хоч би хто опинився незабаром у Білому Домі, він (вона) вже точно не буде зручним президентом для російської влади. Ті, хто сподіваються на Трампа, упустили головне в його світогляді - його опору на силу і непередбачуваність. Коротше, на інструментарій, який використовує Кремль, сподіваючись на передбачуваність глобальної наддержави і те, що вона не буде відповідати, коли її смикають за хвіст.

Хоч би хто опинився незабаром у Білому Домі, він (вона) вже точно не буде зручним президентом для російської влади

А тепер немає гарантії, що Трамп не накаже збити (як він обіцяє!) Російський Су, що здійснює обліт американського авіаносця. Непередбачуваність Вашингтона і його повернення до політики сили позбавляє Кремль можливості виживати за рахунок конфронтації з ворогом, який не повинен адекватно відповідати!

А як щодо Хіларі Клінтон? З нею Кремлю буде ще менш комфортно. Для мешканців Кремля жінка- лідер повинна бути нестерпним випробуванням! Тим більше, якщо це жінка розумна і вольова і не бажає грати в піддавки.

Хто б не прийшов до Білого Дому, Обама для Кремля здасться ідеальним партнером. Новий американський лідер буде змушений не тільки відновлювати зів'ялу роль Америки в світі, але і відроджувати повагу до американських політичних інститутів після того, як ці вибори випалили в країні політичну сцену. Найкоротший шлях вирішити питання поваги - це демонстрація рішучості і мощі.

Так, що час "текучого пост-модернізму", зручного для шантажу Заходу і інтеграції російського правлячого класу "в Захід", завершується. І Кремлю доведеться вирішувати, що робити з механізмом виживання через імітацію конфронтації з Америкою. Конфронтація може виявитися реальною і стати кошмаром для російської еліти, яка існує за рахунок паразитування всередині Заходу, розкладаючи його зсередини.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі