Степан Гавриш
Колишній заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони
13.03.2014

Влада або хай щось робить, або негайно йде у відставку!

Сьогоднішнє звернення Верховної Ради до Організації Об'єднаних Націй про визнання Росії агресором є необхідним, але запізнілим. Українська влада у протистоянні з Росією в Криму повністю поклалася на Захід і не робить належного для укріплення оборони. Військових не залучили до стримування іноземної країни. Невже забули, що крім наступальної функції армія має й стримуючу? Якби вивели хоча б 80 тисяч наших військових, Росія щонайменше змінила б тактику. Можливо, пішла б на переговори.

Нова влада мала активніше піднімати бойовий патріотичний дух наших військових. А так чуємо заяви міністра Тенюха, після яких хочеться здатися в полон. Хіба ж можна з парламентської трибуни заявляти, що де-юре військової агресії немає, що в нас мало солдат?

Турбує, що влада веде таку політику щодо Криму. Складається враження, що вона погодилася з ситуацією. Заява Турчинова, що ми не підемо війною в Крим, є визнанням того, що півострів для нас не важливий. Це деморалізує суспільство. Владу взяли як трофей. Тому мають показувати, що здатні її використовувати в інтересах України.

Якщо Україна не боротиметься за Крим, може втратити його назавжди. Або наша влада хай щось робить, або має негайно йти у відставку, бо не може забезпечити територіальну цілісність! Схоже, вона направила всі зусилля на підготовку до президентських виборів, а не на збереження цілісності країни.

Якщо у нас заберуть Крим, повномасштабна війна перекинеться на Європу. Там не менше 30 гарячих конфліктів - Валенсія, Ірландія тощо. Всі вимагатимуть автономності. Постане проблема ядерного озброєння. Якщо побачать, що ми її здали, а нас не захистили, то від неї не відмовляться Іран, Північна Корея та інші. Від них не матимуть навіть морального права цього вимагати.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі