четвер, 06 травня 2021 08:50

Зустріч Байдена і Путіна: Politico назвало можливі міста

Зустріч Байдена і Путіна: Politico назвало можливі міста
Зустріч президентів США і РФ Джо Байдена та Володимира Путіна може відбутися в червні. Фото: Official White House Photo

Президенти США і Російської Федерації Джо Байден і Володимир Путін планують незабаром провести зустріч.

Для заходу може розглядатися "темна конячка" - Рейк'явік (Ісландія), Прага (Чехія), Любляна (Словенія) і Баку (Азербайджан). Про це повідомляє Politico з посиланням на колишніх американських офіційних осіб та аналітиків.

Зараз висловили готовність прийняти у себе лідерів США і РФ "нейтральні" Швейцарія, Фінляндія і Австрія - жодна з цих країн не входить в НАТО. При цьому Гельсінкі розглядається як найменш реальний варіант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Білому домі підтвердили плани щодо зустрічі Байдена і Путіна

Варіант з ісландським Рейк'явіком експерти не виключають. Тут в 1986-му році проходили переговори між лідерами СРСР Михайлом Горбачовим і США Рональдом Рейганом, які стали першим кроком до завершення холодної війни. Але проблемою може стати те, що Ісландія є членом НАТО і до неї складно дістатися.

Азербайджан має хороші відносини як з США, так і з РФ. Однак візит до Баку Байдена може образити Вірменію на тлі конфлікту з Азербайджаном.

Що стосується Словенії, то тут також в 2001-му році проходила зустріч між Путіним і Джорджем Бушем. Однак через те, що Словенія є членом НАТО, шанси проведення тут цієї зустрічі не великі.

Зустріч президентів США і РФ Джо Байдена та Володимира Путіна може відбутися в червні. Байден заявив, що хотів би провести її під час своєї першої поїздки до Європи у якості президента. Він планує взяти участь у саміті Великої сімки в Англії 11-13 червня, а потім відлетіти до Брюсселя для зустрічі з лідерами Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч Байдена і Путіна: Politico назвало можливі міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі