понеділок, 17 липня 2017 02:35

ЗМІ: Росія закрила свій повітряний простір за добу до трагедії літака MH-17

ЗМІ: Росія закрила свій повітряний простір за добу до трагедії літака MH-17
Росія закрила повітряний простір за добу до трагедії MH-17. Фото: Реальна газета

За добу до трагедії з літаком МН17 Росія ввела заборону на польоти авіації в суміжному з Донбасом повітряному просторі.

Про це повідомляє російський Forbes, посилаючись на звіт Ради з безпеки Нідерландів.

Таким чином, заборона почала діяти з опівночі 17 липня, тобто в день, коли був збив пасажирський лайнер, який летів рейсом MH17.

"Росія раптом, в ніч на 17 липня 2014 року, ввела обмеження випуском документа NOTAM UUUUV6158 / 14 для польотів цивільної авіації свого суміжного з Україною російського повітряного простору в зоні відповідальності Ростовського зонального центру єдиної системи організації повітряного руху аж до висоти понад 16 кілометрів (до ешелону FL530), що можна порівняти з максимальною висотою поразки зенітного ракетного комплексу "Бук" (близько 18 кілометрів). І вже через 17 годин 20 хвилин над суміжною з Росією територією України якийсь ЗРК "Бук" збиває малазійській Боїнг з пасажирами ", - йдеться в статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім'ї жертв МН 17 очікуватимуть чітких результатів розслідування на лаві перед посольством РФ

Згідно з інформацією видання, під час розслідування Рада з безпеки Нідерландів звернувся до РФ за роз'ясненнями причин введення обмежень на польоти цивільної авіації в зоні відповідальності Ростовського зонального центру єдиної системи організації повітряного руху.

У Росавіації відповіли, що це було зроблено з метою "узгодження обмежувальних заходів з прилеглим повітряним простором України". Однак видання зазначає, що узгодження не вийшло, оскільки Україна закрила повітряний простір до висоти 9454 метра (ешелон FL320), а Росія - до набагато більшої висоти - 16150 метрів.

"На питання голландських експертів DSB про очевидний "конфлікт висот" двох заборон (FL320 на захід від російсько-українського кордону і FL530 на схід), тобто про причини введення Росією заборони вищою за українську, і саме до висоти понад 16 кілометрів - Росія так нічого і не відповіла", - повідомляється в статті.

Катастрофа Boeing 777 в Донецькій області - велика авіаційна катастрофа, що сталася 17 липня 2014 року на сході Донецької області, в районі збройного протистояння між урядовими силами і формуваннями невизнаних Донецької і Луганської народних республік.

Авіалайнер Boeing 777-200ER авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував плановий рейс MH17 за маршрутом Амстердам-Куала-Лумпур, звалився на землю в районі села Грабово. Загинули всі, хто знаходився на його борту 298 чоловік - 283 пасажира і 15 членів екіпажу.

Ця катастрофа за кількістю загиблих стала найбільшою в історії авіації за період з 11 вересня 2001 року і увійшла в десятку найбільших авіакатастроф за всю історію (9-е місце). Вона стала найбільшою авіакатастрофою XXI століття і на пострадянському просторі.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: Росія закрила свій повітряний простір за добу до трагедії літака MH-17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі