пʼятниця, 03 листопада 2017 16:05

"Зірка"-блогер з американського Twitter виявилася "ольгінським тролем"

"Зірка"-блогер з американського Twitter  виявилася "ольгінським тролем"

Блогер Дженна Абрамс мала свою думку абсолютно про все — від поведінки чоловіків у громадському транспорті до терактів у Кабулі. Її цитували головні видання Америки та світу.

Коли її Twitter-акаунтом зацікавилися спецслужби, виявилося, що він зареєстрований у Санкт-Петербурзі, в районі Ольгино, повідомляє The Daily Beast.

Абрамс мала 70 тис фоловерів у Twitter. Її цитували топові іноземні видання, серед яких Washington Post, Independent, Daily Mail, New York Times і — раптово - Russia Today і Sputnik.

Першою згадкою про Абрамс в ЗМІ стала стаття ВВС в червні 2015 про жінок, котрі не бажають голити свої пахви .

Твіт Абрамс про надто відвертий образ Кім Кардашян настільки збурив аудиторію, що видання Brit & Co. присвятило йому цілий матеріал та назвало його "досконалою відповіддю на оголені селфі" зірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські тролі через Pokemon Go намагалися розхитати Америку перед виборами

Більшість її твітів не пов'язані з політикою взагалі. Тільки-но зареєструвавшись в Twitter, Абрамс справила враження неговіркої дівчини-американки, котра пише "вірусні" твіти — щось таке, що зрозуміло всім, тому швидко поширюється і набирає великої популярності. "Розхитувати" спільноту акаунт почав, набравши численних підписників.

Під час виборів надто вже лютими стали її висловлювання на тему расової нерівності, імміграції та Гілларі Клінтон. Колаж з фото кандидата від "демократів" та антиклінтонівським тегом Washington Post зробив навіть головним зображенням в своїй статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За коментар "Обама-обезяна" штрафували - колишній російський троль розповів про особливості роботи

Майкл Макфол, колишній посол США в РФ і експерт з питань російської пропаганди, був втягнутий в дискусію з Абрамс. Він час від часу відповідав на її твіти в період з лютого 2015 до серпня 2016.

В результаті розслідування , котре провели "федерали", з'ясувалося, що акаунт був створений так званою "Агенцією інтернет-досліджень" в Ольгино.

Той факт, що Абрамс змогла проникнути в американські ЗМІ, свідчить, наскільки сильно "фабрика тролів" вплинула на американське суспільство. Російські провокаційні заяви можуть потрапляти до світового медіа-простору абсолютно вільно, без єдиного долара, заплаченого за рекламу.

Кремлівський олігарх та "кухар Путіна" Євген Пригожин є спонсором терористів на Донбасі та засновником пітерської "фабрики тролів". На інтернет-провокаторів Пригожин витрачав мільйони доларів.

Зараз ви читаєте новину «"Зірка"-блогер з американського Twitter виявилася "ольгінським тролем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі