середа, 12 грудня 2018 15:52

Затримали підозрюваного у страсбурзькому теракті

Затримали підозрюваного у страсбурзькому теракті
Фото ймовірного затримання. Автор: Telegram

У Німеччині затримали підозрюваного у розстрілі людей у Страсбурзі 29-річного Шерифа Шеката. Відразу після здійснення теракту він виїхав із Франції і переховувався від правоохоронних органів.

Станом на 15:30, офіційного підтвердження від правоохоронних органів немає, проте фотографію його упіймання оприлюднили у Telegram "Картковий будиночок: Європа". На знімку видно, що Шеката оточила поліція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, як утік "страсбурзький стрілець"

"Якщо затримання дійсно відбулося, згідно з німецькими законами про конфіденційність, офіційну заяву може бути відкладено до того моменту, поки не буде виключена можливість, що ця інформація злякає можливих спільників або "сплячий" терористичний осередок, з яким затриманий міг бути пов'язаний", ‒ уточнили у соцмережі.

Глава МВС Франції Крістоф Кастанар заявив, що у результаті стрілянини на різдвяному ярмарку в Страсбурзі загинули 3 людини, ще 6 були поранені.

Франція залишається у стані підвищеної небезпеки терористичних нападів з боку ісламських екстремістів з початку 2015-го. За цей час у результаті серії нападів було вбито близько 240 осіб.

Громадян України, за попередніми даними, немає серед жертв і постраждалих при стрілянині у французькому Страсбурзі.

Зараз ви читаєте новину «Затримали підозрюваного у страсбурзькому теракті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі