понеділок, 23 вересня 2024 12:30

Західна Європа повинна готуватися до російських атак

Західна Європа повинна готуватися до російських атак
Андрюс Кубілюс, заявив, що ЄС повинен підготуватися до нападу Росії. Фото: uatv.ua

Перший комісар ЄС з питань оборони Андрюс Кубілюс закликає країни створити обов'язкові запаси боєприпасів. Це найкращий спосіб збільшити масштаби недостатньо розвиненої збройової промисловості блоку і підготувати її до війни.

ЄС повинен підготуватися до нападу Росії протягом декількох років. Про це пише Financial Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європарламенті назвали рік, коли Україна може стати членом ЄС

"Я хочу тісніше співпрацювати з українськими виробниками зброї, оскільки безпілотники й ракети трансформували сучасне поле бою. Вони мають реальний досвід", - сказав Кубілюс.

Щойно президентка Єврокомісії у Страсбурзі представила нових єврокомісарів, як одразу приїхала у Київ. Військова допомога Україні, підготовка до зими в умовах енергетичної кризи та продовження кредитування - ось головні питання, з якими їхала Урсула фон дер Ляєн до Києва.

Основною темою розмови з Володимиром Зеленським став вступ до Євроcосюзу. Питання загострилося після останніх заяв міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, котрий вважає терміни, озвучені українським президентом, малоймовірними.

Зараз ви читаєте новину «Західна Європа повинна готуватися до російських атак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі