середа, 18 листопада 2020 12:28

Заборонять продавати нові авто з бензиновими й дизельними двигунами

Заборонять продавати нові авто з бензиновими й дизельними двигунами
Електромобіль заряджається в Лондоні / Reuters

Британський уряд оголосив про план промислової зеленої революції, спрямований на досягнення нульових викидів парникових газів до 2050 року. План включає заборону випуску й продажу в країні нових авто з двигунами внутрішнього згоряння з 2030-го.

Лондон витратить $16 млрд на інвестиції в промислову зелену революцію. Це має посприяти створенню 250 тис. нових робочих місць. Про це пише польське RadioZET.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із автопілотом і запасом ходу в 400 км: Chevrolet вперше показала новий кросовер

"Хоча цьогоріч усе пішло не так, як очікувалося, Велика Британія дивиться в майбутнє. Користуємося нагодою для більш екологічного будівництва. Зцілення нашої планети й економіки мають іти пліч-о-пліч. Це глобальна проблема. Кожна країна має вжити заходів, щоб гарантувати майбутнє планети для наших дітей, онуків і майбутніх поколінь", - заявив прем'єр Борис Джонсон.

Згідно з планом, нові машини з двигунами внутрішнього згоряння, бензинові та дизельні, заборонять з 2030-го, а з 2035-го також гібридні авто.

Про майбутню заборону продавати авто з двигунами внутрішнього згоряння в Британії вперше оголосили 2017 року. Вона мала настати 2040-го, а в лютому цього року дату перенесли на 2035-ий.

У рамках програми британський уряд витратить $1,6 млрд на місця зарядки для електромобілів, $774 млн для стимулювання покупки таких авто і $665 млн в найближчі 4 роки на розробку і виробництво акумуляторів.

Інші пункти передбачають розвиток морських вітряних електростанцій, водневої та ядерної енергетики як екологічно чистих джерел енергії. Зокрема, за рахунок будівництва великих і малих ядерних реакторів нового покоління.

Зелена промислова революція має допомогти британській економіці подолати наслідки пандемії і забезпечити роль одного з лідерів екологічної трансформації.

Зараз ви читаєте новину «Заборонять продавати нові авто з бензиновими й дизельними двигунами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі