пʼятниця, 02 жовтня 2020 06:05

Заборонили пластикові соломинки та ватні палички

Заборонили пластикові соломинки та ватні палички
Пластикові соломинки / Reuters

У Великій Британія почала діяти заборона на використання пластикових соломинок, паличок для розмішування і ватних паличок.

За оцінками, в Англії щорічно використовують 4,7 млрд соломинок, 316 млн пластикових паличок для розмішування і 1,8 млрд ватних паличок на пластиковій основі. Про це пише The Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фермент дозволяє переробити пластик за кілька днів

"Ми всі свідки шкоди, яку одноразовий пластик завдає довкіллю і морській дикій природі. Вдячний всім, хто долучився до втілення заборони і висвітлення життєво важливої проблеми. Наша плата в розмірі 5 пенсів за одноразові пластикові пакети вже дозволила успішно скоротити їх продажі на 95% в основних супермаркетах. Також розробляємо плани повторного використання одноразових пляшок для напоїв", - сказав британський міністр з питань довкілля Джордж Юстіс.

Понад 80% людей підтримали заборону на використання соломинок, 90% - паличок для напоїв, а 89% виступили за припинення використання пластикових ватних паличок.

Заборона на пластикові вироби мала почати діяти в квітні, але її відклали до жовтня через проблеми для бізнесу, пов'язані з коронавірусом.

Ціну одноразових пластикових пакетів в квітні 2021-го подвоять з 5 до 10 пенсів (3,62 грн. – Gazeta.ua) і поширять практику на всі невеликі магазини, ринки і продукти на винос.

Заборона не стосується інвалідів та осіб із захворюваннями, які потребують пластикових соломинок. Вони зможуть купувати їх в зареєстрованих аптеках і запитувати в ресторанах, пабах і барах. Але фірмам заборонено демонструвати їх чи давати іншим клієнтам. Ватяні палички можуть використовувати в наукових цілях, включаючи медичне використання, дослідження і судово-кримінальні експертизи.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили пластикові соломинки та ватні палички». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі