середа, 03 квітня 2019 15:51

За втручання у вибори: США погрожують Росії жорсткими наслідками

За втручання у вибори: США погрожують Росії жорсткими наслідками
У США знайшли докази втручання Росії у вибори та підготували жорстке покарання. Фото: Укрінформ

У США підготували новий законопроект санкцій проти Росії через втручання у вибори.

Внесли обмеження для банківської, енергетичної та оборонної галузей, повідомляє Reuters.

У законопроекті були санкції у вигляді блокування активів і заборони відкриття кореспондентських рахунків у США проти трьох або більше російських фінансових інститутів зі списку, як "Ощадбанк", ВТБ, "Газпромбанк", "Зовнішекономбанк", "Россельхозбанк". Також санкції у вигляді блокування активів проти двох або більше компаній як "Газпром", "Роснефть", "ЛУКОЙЛ", та блокування активів будь-яких залізничних або гірничо-металургійних компаній, аерокосмічної компанії і авіакомпанії, в якій уряду Росії належить хоча б 25%. Крім того, передбачені санкції за покупку держборгу країни, яка допустила втручання у вибори США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп запропонував закрити кордон з Мексикою

Усе це внесуть, якщо директор Національної розвідки США визнає втручання Росії в американські вибори. Встановлений строк у 30 днів після виборів.

Сенатори допускають запровадження нових санкцій США проти РФ за підсумками розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання РФ у вибори США.

Президент Петро Порошенко у разі своєї перемоги у другому турі виборів обіцяє домогтися переговорів із Росією за участі Європи та США. Про це він сказав під час своєї промови у штабі.

Зараз ви читаєте новину «За втручання у вибори: США погрожують Росії жорсткими наслідками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі