неділя, 21 квітня 2024 10:46

"Врятує життя": Остін прокоментував ухвалення закону про допомогу Україні

"Врятує життя": Остін прокоментував ухвалення закону про допомогу Україні
Міністр оборони США Ллойд Остін висловився про допомогу Україні. Фото: gettyimages.com

Виділення нової допомоги від США Україні та Ізраїлю дасть змогу американській владі збільшити обсяг життєво важливої допомоги у сфері безпеки, щоб допомогти Києву захистити себе від агресії РФ.

Окрім того, це дозволить підтримати захист ізраїльської території від Ірану та його поплічників й збільшити потік вкрай необхідної гуманітарної допомоги цивільним палестинцям у секторі Гази. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє пресслужба Пентагону.

За його словами, закон про допомогу союзникам зробить США безпечнішими і врятує життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть відправити до України додаткових військових радників

"Я вітаю ухвалення надважливого доповнення до національної безпеки, яке допоможе Міністерству оборони підтримати Україну та Ізраїль, зміцнити безпеку в Індо-Тихоокеанському регіоні та твердо стояти з нашими союзниками й партнерами по всьому світу", - зазначив Остін.

Він наголосив, що схвалення документа є ще й важливою інвестицією в майбутнє США. Адже виділені приблизно $50 млрд підуть безпосередньо в американську оборонно-промислову сферу. Це дасть змогу створити робочі місця в понад 30 штатах.

"Цей закон зробить Америку безпечнішою і врятує життя. Довгострокова безпека Америки все ще перебуває під загрозою. Ми ніколи не повинні давати нашим друзям, нашим суперникам чи нашим ворогам приводу сумніватися в рішучості Америки", - додав Остін.

Палата представників США у суботу проголосувала за законопроєкт про допомогу Україні. Далі законопроєкт має підтримати Сенат та підписати президент Джо Байден.

Документом передбачено виділення понад $60 млрд.

Зараз ви читаєте новину «"Врятує життя": Остін прокоментував ухвалення закону про допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі