пʼятниця, 09 квітня 2021 10:39

Військові випробували роботів під час навчань

Військові випробували роботів під час навчань
Французька армія випробувала робота-собаку / SaintCyrCoet

Робот-собака "Пляма", збудований американською компанією Boston Dynamics, став одним із кількох нових машин, які взяли участь у французьких навчаннях у військовій школі Еcole Militaire Interarmes.

Різні вправи військові виконували з роботами й без них, щоб побачити, наскільки ті є корисними. Метою було "підвищити обізнаність про завдання завтрашнього дня" і провести "роботизацію поля битви". Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Марс планують відправити собаку-робота

Роботи уповільнювали роботу військових, але допомагали убезпечити солдатів від зайвих ризиків поранень і загибелі.

"Під час битви в місті, коли ми не використовували роботів, я "загинув". Але не помер, коли робот першим вирушив у розвідку", - сказав один із військових.

Робота-собаку використовували для розвідки. Він важить орієнтовно 32 кг, має камери й ним можна керувати дистанційно, щоб пересуватися сушею там, де неможливо проїхати колесами. Робота випробували на будівельних майданчиках, на фабриках і в підземних шахтах.

Французькі військові також випробували дистанційно керований автомобіль з гусеницями і автоматичну гармату, колісного "робота-мула" для перевезення вантажів і багатоцільового колісного дрона, який може забезпечити мобільне вогневе прикриття солдатам.

Зараз ви читаєте новину «Військові випробували роботів під час навчань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі