середа, 23 жовтня 2024 03:46

Велика Британія пояснила, чим загрожують удари РФ по портах України

Велика Британія пояснила, чим загрожують удари РФ по портах України
Росія помітно посилила атаки на українські порти. Фото: УНІАН

Атаки Росії на українську портову інфраструктуру ставлять під загрозу світові поставки продовольства. Зокрема, удари по чорноморським портам в період з 5 по 14 жовтня призвели до пошкодження щонайменше чотирьох торгових суден.

Це затримало вантаж рослинної олії для Всесвітньої продовольчої програми в Газі, а також вдарило по постачанню зерна та кукурудзи до Єгипту та півдня Африки, повідомила канцелярія прем'єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера, пише Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське зерно подорожчало після атак на іноземні судна

"Невибіркові удари Росії по портах у Чорному морі наголошують, що Путін готовий ризикнути глобальною продовольчою безпекою у своїх спробах змусити Україну підкоритися. Вчиняючи так, він завдає шкоди мільйонам уразливих людей по всій Африці, Азії та на Близькому Сході, намагаючись отримати перевагу у своїй варварській війні", - заявив Стармер.

12 вересня РФ ударила ракетою по судну з пшеницею у Чорному морі, яке йшло з України до Єгипту.

Уночі 6 жовтня вони завдали ракетного удару по порту Південний в Одеській області, пошкодивши судно Paresa під прапором Сент-Кітс і Невіс, яке було завантажене зерном кукурудзи для експорту.

7 жовтня росіяни вдарили по судну Optima під прапором Палау, яке стояло в порту Одеси. Загинув українець, постраждали іноземці.

9 жовтня окупанти завдали удару по порту в Одеській області, влучивши в цивільне судно під прапором Панами – контейнеровоз Shui Spirit, загинули люди.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія пояснила, чим загрожують удари РФ по портах України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі