четвер, 23 червня 2022 13:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія вдарила санкціями по нафтопереробній галузі РФ

Велика Британія вдарила санкціями по нафтопереробній галузі РФ
РФ також буде заборонено надавати технічну допомогу, фінансові та брокерські послуги, пов'язані з імпортом чавуну та сталі. Фото: pixabay.com

Велика Британія в четвер оголосила про запровадження нових санкцій проти Російської Федерації.

Обмеження стосуються експорту товарів і технологій нафтопереробної та авіаційної галузей, а також використання в РФ фунта стерлінгів і банкнот ЄС, повідомила 23 червня пресслужба уряду Великої Британії.

"Ідеться про заборону на експорт, постачання і доправлення товарів і технологій, які стосуються хімічної та біологічної зброї, морської та нафтопереробної галузі. Також заборонений експорт або використання в Росії авіаційного пального й паливних добавок", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі кінотеатри в Росії можуть закрити на 5-10 років

Валютні обмеження передбачають заборону на експорт у Росію або для використання там банкнот фунтів стерлінгів чи валют ЄС. Уряд Великої Британії також заборонив надання, постачання або доправлення таких банкнот особам, пов'язаним з РФ.

"Окремі обмеження поширюються також і на непідконтрольні уряду України території. Також Британія забороняє імпорт, придбання або доправлення окремих товарів, які приносять прибуток і походять чи відправляються з Росії", – зазначили у відомстві.

РФ також буде заборонено надавати технічну допомогу, фінансові й брокерські послуги, пов'язані з імпортом чавуну й сталі.

Велика Британія не відкрила візи російській делегації для участі в наступній сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ. Всі її члени перебувають під санкціями країни.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія вдарила санкціями по нафтопереробній галузі РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі