неділя, 24 лютого 2019 14:23

"Вбитий за свободу" - по всій Росії зібралися мітинги на честь Бориса Нємцова

"Вбитий за свободу" - по всій Росії зібралися мітинги на честь Бориса Нємцова
У Петербурзі опозиціонери проводять мітинг. Фото: "Фонтанка"

У містах Росії проходить марш на честь вбитого опозиціонера Бориса Нємцова.

Нємцова вбили 27 лютого 2015 року в Москві.

У Москві організатори роздають плакати з портретом Бориса Нємцова і написом: "Росія напередодні великих змін", "Герої не вмирають" і "Росія буде вільною". За оцінкою руху "Білий лічильник", в марші беруть участь більше 6 тис. осіб.

У російській столиці заплановано відкриття фотовиставки, присвяченої політику. Вона пройде в Сахаровському центрі, носить ім'я "Посада моя – Борис Нємцов" і триватиме до 27 лютого.

У Петербурзі на площу Леніна прийшло до тисячі осіб, їх оточили по периметру площі поліцейськими автобусами. Учасники мітингу тримають в руках плакати "Не забудемо. Не пробачимо". У натовпі є ЛГБТ прапор.

У Челябінську повідомляють про 35 учасників Маршу. Більшість з яких – екологічні активісти і місцеві опозиціонери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не боюсь" - в Росії проходять акції пам'яті опозиціонера Бориса Нємцова - фото

У Саратові пройшов узгоджений мітинг. У активістів в руках плакат з написом "Убитий за свободу" і намальованими на ньому кульовими отворами.

У Красноярську до пам'ятника жертвам політичних репресій вшанувати пам'ять Бориса Нємцова прийшло близько 40 осіб. На акцію запрошували тих, чиї сім'ї та родичів торкнулися масові політичні репресії радянських років.

На мітинг в Ростові-на-Дону сьогодні прийшло кілька десятків людей і приблизно стільки ж поліцейських.

Сполучені Штати закликають Росію дотримуватися основних прав і свобод громадян і забезпечити покарання усіх причетних до вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова. Про це заявила представник Державного департаменту США Гезер Науерт.

Зараз ви читаєте новину «"Вбитий за свободу" - по всій Росії зібралися мітинги на честь Бориса Нємцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі