середа, 03 січня 2018 08:54

У Штатах імените видання назвало РФ "імперією зла"

У Штатах імените видання назвало РФ "імперією зла"
Путін розпоряджався про проведення кібер- і пропагандистських атак "з метою вплинути на президентські вибори у США в 2016 році і підірвати довіру до американського демократичного процесу". Фото: unian.net

USA Today, одна з провідних газет Сполучених Штатів Америки, оголосила Росію у своїй статті новою "імперією зла". Видання послалося на агресивні дії Росії щодо Грузії та України, воєнну інтервенцію в Сирії і ймовірне втручання у президентські вибори в США у 2016 році.

Як передає "24 Канал", редакційна стаття USA Today під назвою "Росія знову стала імперією зла" опублікована на сайті видання. Автори матеріалу також нагадали, що в 1983 році Рональд Рейган, президент США, назвав СРСР "імперією зла". Таким чином американський лідер попереджав про посилення глобальної загрози, яку становить Радянський Союз, і наголошував на необхідності протистояти їй.

У статті підкреслюється: "Історія повторюється. Росія сьогодні – це бліда версія комуністичного режиму, який остаточно розвалився в 1991 році. Однак російський президент Володимир Путін, який не приховує свого роздратування цим крахом, прагне повернути частину колишньої слави. Путінська стратегія знову зробити Росію великою є джерелом міжнародного хаосу".

Як аргументи свого твердження автори матеріалу наводять вторгнення Росії до Грузії у 2008 році, вторгнення в Україну в 2014 році, анексію Криму, російську воєнну операцію в Сирії, де вона "зміцнила позицію режиму Башара Асада і вчиняла злочини".

Автори статті USA Today не забули згадати і про те, що ЦРУ, ФБР і АНБ дійшли висновку, що Путін розпоряджався про проведення кібер- і пропагандистських атак "з метою вплинути на президентські вибори у США в 2016 році і підірвати довіру до американського демократичного процесу". Газета вказала й на "інші агресивні дії Росії": продаж зброї Талібану в Афганістані та нафти – Північній Кореї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забужко: Росія розпадеться і Третя світова війна закінчиться

USA Today нагадує, що Рональд Рейган у 1983 році закликав "уникати спокуси... ігнорувати факти історії та агресивні пориви імперії зла". Тому автори статті наголосили: "Через 35 років ці слова знову варті уваги".

Американська аналітична компанія спрогнозувала, як росіяни воювали б із рівним за силою супротивником.
Експерти сказали, що ніщо не вказує на бажання Росії розв'язати конфлікт із майже рівним, або рівним їй за силою воєнним супротивником, а лідери Росії розуміють несприятливі обставини, із якими їхня країна зіткнулася б у випадку тривалого конфлікту із суперником, подібним до Північноатлантичного альянсу.

Зараз ви читаєте новину «У Штатах імените видання назвало РФ "імперією зла"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі