Ексклюзиви
вівторок, 02 січня 2018 09:00

У Штатах розповіли, якою була б війна з РФ

У Штатах розповіли, якою була б війна з РФ
Ніщо не вказує на бажання Росії розв'язати конфлікт із майже рівним, або рівним їй за силою військовим супротивником. Фото: pickywallpapers.com

Американська аналітична компанія спрогнозувала, як росіяни воювали б із рівним за силою супротивником.

Експерти сказали, що ніщо не вказує на бажання Росії розв'язати конфлікт із майже рівним, або рівним їй за силою військовим супротивником, а лідери Росії розуміють несприятливі обставини, із якими їхня країна зіткнулася б у випадку тривалого конфлікту із суперником, подібним до Північноатлантичного альянсу. Про це пише "Голос Америки" з посиланням на публікацію аналітичної компанії Rand.

Як переконані автори публікації, конфлікт Росії із США, однією з країн Європи, або Китаєм міг би виникнути "або внаслідок непорозуміння, або у випадку змін на чолі країни, внаслідок яких до влади прийшла б більш агресивна, менш обережна група політичних чи військових лідерів у будь-якій із зазначених країн".

На випадок такого конфлікту, у Rand пропонують викладку провідних характеристик способу ведення збройними силами Росії бойових дій проти рівного, або майже рівного воєнного супротивника.

Передбачається, що Росія намагатиметься уникнути прямого зіткнення з рівним, або майже рівним за силою воєнним супротивником за допомогою оборонних систем і ударних озброєнь з розширеним ударним радіусом.

Беручи до уваги слабкість неядерних збройних сил Росії у тривалому протистоянні з рівним або майже рівним воєнним супротивником, Росія спробує використати стратегію непрямих дій та асиметричні відповіді у різних вимірах ведення бою з метою надолужити ймовірний дисбаланс, вважають експерти.

Для цього Росія може вдатись до погроз використання, або ж до використання своєї ядерної зброї у відповідь на неядерну атаку, яка загрожуватиме підірвати контроль правлячого режиму над державою, або ж нестиме загрозу ядерним силам Росії, як чиннику стримування.

Експерти зазначили, що завдяки нещодавнім реформам, більший відсоток підрозділів збройних сил Росії готовий до негайної участі у бойових діях незначної тривалості, але водночас загальна кількість військових підрозділів зменшилась. При цьому вони можуть оперативно переміщуватись з використанням залізниці.

А також, у випадку такого конфлікту, Росія намагатиметься застосовувати сили особливого призначення, парамілітарні групи та лояльних до неї цивільних.

На оперативному та тактичному рівнях Росія, швидше за все, зосередиться на тому, щоб зірвати, послабити, або знищити системи управління військами супротивника та його здатність завдавати удару з відстані.

При цьому сама вона вдаватиметься до масованих непрямих обстрілів (особливо з далекої відстані), результатами яких будуть користатись високомобільні бойові одиниці з істотною вогневою потужністю.

"Збройні сили Росії покращились до такого рівня, що зараз вони є надійним інструментом національної сили, який може використовуватись в обмеженому контексті заради досягнення важливих національних інтересів", - йдеться в аналізі компанії Rand.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перебуває у старій епосі, вона програє війну - Валенса

Росія сприятиме "в захисті державного суверенітету, єдності й територіальної цілісності Сирії".
Про це йдеться в адресованому привітанні президента Росії Володимира Путіна до президента Сирії Башара Асада.

Зараз ви читаєте новину «У Штатах розповіли, якою була б війна з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути