четвер, 05 квітня 2018 14:08

"У Росії нема олігархів" - Кремль знову відхрестився від "своїх"

"У Росії нема олігархів" - Кремль знову відхрестився від "своїх"
Дмитро Пєсков не бачить в Росії олігархів

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Росії немає олігархів.

Заява пролунала на фоні інформації про допити російських олігархів та нові санкції, які США планують ввести проти фігурантів "кремлівської доповіді", повідомляє "Газета.ru".

Спецпрокурор Роберт Мюллер викликав до себе одного олігарха із Росії 4 квітня. Про це повідомляє CNN. Його допитували щодо втручання у вибори президента США у 2016-му. Чоловік прилетів на приватному літаку. Його затримали відразу після приземлення в США для перевірки електронних приладів.

Іншого олігарха затримали нещодавно під час поїздки Америкою.

Також 5 квітня Мінфін США введе санкції проти олігархів-фігурантів "кремлівського списку". Їх підозрюють у втручанні у вибори президента США 2016 року, повідомляють Reuters і The Washington Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не почув погроз Трампа

Коментуючи дані події, Дмитро Пєсков заявив, що про втручання російських олігархів у вибори говорить в першу чергу англосаксонська преса. Насправді ж, таке формулювання не є правильним. Олігархів у Росії нема, вважає представник Кремля.

"Фразу "російські олігархи" вважаємо недоречною. Давно минув той час, коли в Росії були олігархи, в Росії немає олігархів", - зазначив Пєсков.

"Будь-яких офіційних підтверджень чи офіційних заяв із цього приводу ми не бачимо. Ви знаєте, що ситуація досить непроста в цілому, вона дуже напружена, тому керуватися повідомленнями ЗМІ ми не можемо", - пояснив він ставлення до нових санкцій.

Президент РФ Володимир Путін перед виборами заявив, що його прес-секретар Дмитро Пєсков час від часу "несе пургу" - меле нісенітниці.

"У нас дві тисячі співробітників адміністрації, невже ви думаєте, що я кожного контролюю? Он, Пєсков сидить навпроти, мій прес-секретар. Він іноді таку пургу несе. Я дивлюся по телевізору і думаю, що він там розповідає? Хто йому це доручив?" - сказав Путін.

Зараз ви читаєте новину «"У Росії нема олігархів" - Кремль знову відхрестився від "своїх"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі