пʼятниця, 14 червня 2024 21:32

У Празі затримали підозрюваного у вбивстві 9-річної українки

У Празі затримали підозрюваного у вбивстві 9-річної українки
36-річного громадянина Молдови затримали у Празі. Фото: ceskenoviny.cz

У столиці Чехії затримали 36-річного громадянина Молдови за підозрою в убивстві 9-річної українки Валерії у німецькій Саксонії.

Про це повідомив німецький телеканал ZDF.

"У Празі заарештовано 36-річного чоловіка у справі вбитої Валерії з Дебельна. Йому оголошено про підозру у вбивстві дівчинки", - повідомили.

За даними прокуратури німецького міста Хемніц, яка займається розслідуванням справи, молдованин раніше був об'єктом національних і європейських ордерів на арешт.

Наразі він перебуває під вартою у Чеській Республіці і невдовзі має бути переданий до Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український баскетболіст Артем Козаченко помер у лікарні після озброєного нападу в Німеччині

"Громадянина Молдови серйозно підозрюють у насильницькій смерті дев'ятирічної дівчинки з Дебельна, пошуки якої велися з вечора 3 червня 2024 року", - повідомила поліція Саксонії.

Чоловік був за кермом сріблястого Peugeot 206 CC і проминав чеське місто Млада-Болеслава. Його заарештували близько 10:15 у ресторані Праги, повідомив Bild.

"Ми можемо підтвердити, що з нами зв'язалися наші німецькі колеги, і ми інтенсивно працюємо над цією справою", - сказала речниця Головного управління чеської поліції Ірена Піларжова.

12 червня тіло 9-річної Валерії, яка 3 червня зникла безвісти дорогою до школи, знайшли біля німецького міста Дебельн у Саксонії під час пошуків. Поліцейський виявив тіло у лісовій зоні, за три кілометри від будинку родини дівчинки.

Валерія - родом із Дніпропетровської області України, жила у Німеччині з матір'ю з 2022 року.

Через те, що школа відразу не повідомила про відсутність дівчинки, прокуратура розпочала розслідування щодо школи.

Зараз ви читаєте новину «У Празі затримали підозрюваного у вбивстві 9-річної українки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі