субота, 15 жовтня 2022 15:00

У пам'ять про королеву: британський Vogue присвятив особливу обкладинку Єлизаветі II

У пам'ять про королеву: британський Vogue присвятив особливу обкладинку Єлизаветі II
Королева Великої Британії Єлизавета ІІ померла 8 вересня. Фото: eastnews.ua

Британський Vogue вшанував пам'ять покійної королеви Єлизаветі II, випустивши листопадовий журнал зі спеціальною обкладинкою.

Обкладинка виконана у пурпуровому кольорі й порожня. На ній є лише слова "Її Величність Королева" й дати життя і смерті монархині.

"Листопадовий номер BritishVogue за 2022 рік присвячений життю та спадщині королеви, яка правила найдовше у Великій Британії. У данину шани новий випуск оформлений у яскраво-фіолетовому кольорі у вигляді спеціальної пам'ятної обкладинки. Для Її Величності королеви Єлизавети II", – ідеться в повідомленні пресслужби глянцю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали офіційну причину смерті королеви Єлизавети II. Документ

Пурпурова обкладинка з'являлася тричі за всю 106-річну історію британського Vogue. Нею супроводжували смерть трьох монархів: Георга V 1936 року, Георга VI 1952-го, а тепер і Єлизавети II.

Фіолетовий відтінок асоціювався з королівською владою з давніх часів, а натуральний пурпуровий барвник історично був одним з найдорожчих, пише People.

"У XVI столітті Єлизавета I забороняла всім, окрім неї й людям з наближеного кола, носити фіолетовий. Королева Єлизавета II в день коронації пройшла Вестмінстерським абатством у коронаційній сукні й мантії фіолетового кольору, що складалася з більш ніж 22 метрів фіолетового оксамиту. Імперська державна корона, яку востаннє бачили на кришці труни монархині, також була виконана у фіолетовому кольорі", – пояснило видання.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от British Vogue (@britishvogue)

8 вересня Єлизавета II мирно померла в замку Балморал серед близьких. Після цього тіло монархині помістили у спеціальну труну й на катафалку привезли до столиці Шотландії, а потім літаком переправили до Лондона.

Упродовж усієї останньої подорожі покійну королеву супроводжувала корона Британської імперії, яка лежала на її труні.

19 вересня Єлизавету II, яка правила країною найдовше (70 років), провели в останню путь. Відбулася церемонія похорону королеви у Вестмінстерському абатстві та урочиста служба у каплиці Святого Георгія у Віндзорі.

Наступним королем став син монархині. Його йменуватимуть Карлом ІІІ.

Зараз ви читаєте новину «У пам'ять про королеву: британський Vogue присвятив особливу обкладинку Єлизаветі II». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі