вівторок, 22 лютого 2022 06:49

В ООН зробили заяву після "визнання" Росією ЛДНР

В ООН зробили заяву після "визнання" Росією ЛДНР
Генсек ООН  Антоніо Гутерріш  закликав до мирного врегулювання конфлікту. Фото: Reuters

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніо Гутерріш заявив, що визнання Росією окупованих територій на Луганщині та Донеччині не відповідає принципам Статуту ООН.

Про це повідомила пресслужба міжнародної організації.

"Генеральний секретар серйозно стурбований рішенням Російської Федерації щодо статусу деяких районів Донецької та Луганської областей України. Він закликає до мирного врегулювання конфлікту на сході України відповідно до Мінських угод, схвалених Радою безпеки", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Донецька до лінії фронту рухається велика колона військової техніки і танків - очевидці

Гутерріш наголосив, що своїм рішенням Росія порушує територіальну цілісність і суверенітет України.

Також він закликав зосередити всі зусилля на забезпеченні негайного припинення бойових дій, захисту цивільних осіб та запобіганні будь-яких дій і заяв, які можуть призвести до подальшої ескалації небезпечної ситуації в Україні та навколо неї.

21 лютого президент країни-агресора Росії Володимир Путін визнав окуповані території Донецької та Луганської областей, так звані ЛНР та ДНР, "незалежними республіками". Він також виклав власну версію історії за останні 105 років і повторив тезу російської пропаганди, що сучасна Україна "була створена більшовицькою Росією".

Після цього Путін підписав указ про введення російських військ до окупованого Донбасу. Ідеться про нібито "миротворців".

Рада безпеки ООН зібралася на екстрене засідання у зв'язку із визнанням ЛДНР. За проведення засідання висловилися США, Албанія, Ірландія, Мексика, Норвегія, Франція, ЄС, Великобританія.

Зараз ви читаєте новину «В ООН зробили заяву після "визнання" Росією ЛДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі