понеділок, 13 лютого 2023 17:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У НАТО прокоментували можливість Росії атакувати інші держави

У НАТО прокоментували можливість Росії атакувати інші держави
Росія не зможе атакувати інші країни. Фото: eastnews.ua

У Росії немає сил, щоб атакувати інші країни, крім України.

Так вважають експерти та керівництво НАТО, сказав заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане під час заходу, організованого Мюнхенською безпековою конференцією в Берліні 13 лютого, повідомляє "Укрінформ".

"Щодо Молдови. Сьогодні у Росії немає достатньо сил для прокладання наземного коридору через Одесу до Придністров'я і оточення України зі спини, хоча такий план досі є", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує державний переворот у Молдові ‒ Санду зробила сенсаційну заяву

Але Кремль намагається розхитати ситуацію у Молдові. Він грає на розбіжностях, які є у країні. Він намагається перешкодити її євроінтеграції та підірвати лідерство президентки Маї Санду.

"Молдовським, грузинським друзям хочу сказати: можете розраховувати на нас, не давайте себе залякати. Ця риторика від безсилля, а не від сили", – підкреслив Джоане.

Він додав, що чим НАТО стає сильнішим у захисті власної території та населення, тим менше буде мотивації у Путіна чинити агресію.

Вперше в історії НАТО активізували Сили швидкого реагування. Сотні тисяч солдатів перебувають у стані готовності, а також вісім бойових груп – від Балтики до Чорного моря. Сотні суден і літаків патрулюють простір НАТО на морі та в повітрі.

Українська розвідка перехопила російський план щодо руйнування політичної ситуації в Молдові. На меті було зруйнувати демократичний порядок в країні та захопити владу, заявив президент Володимир Зеленський на спеціальному засіданні Європейської Ради.

Служба інформації та безпеки Молдови підтвердила, що отримували від України дані про наміри Росії провести кампанію з дестабілізації ситуації в державі.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО прокоментували можливість Росії атакувати інші держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі